Θα σας δείξω σήμερα ένα διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος για να απολαύσετε το αρνάκι το Πάσχα. Είναι ψημένο σε
δυο στάδια, πρώτα σοτάρουμε τα υλικά στην εστία της κουζίνας και μετά τελειώνουμε το ψήσιμο στο φούρνο. Επέλεξα από το αρνάκι το μέρος του λαιμού, είναι κομμένο σε ωραίες φέτες και έχει το κόκαλο που το θέλουμε για να βγάλει νοστιμιά στην
σάλτσα μαζί με το κολλαγόνο και να έρθει να γίνει λουκουμάκι το φαγητό μας! Βάλτε
κόκκινο ή ροζέ ξηρό κρασί, αν είναι και σπιτικό ακόμα καλύτερα!
Χρησιμοποιήστε ζωμό σπιτικό που σας έχω δείξει πως να τον φτιάχνετε και
σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή ριζότο.
δυο στάδια, πρώτα σοτάρουμε τα υλικά στην εστία της κουζίνας και μετά τελειώνουμε το ψήσιμο στο φούρνο. Επέλεξα από το αρνάκι το μέρος του λαιμού, είναι κομμένο σε ωραίες φέτες και έχει το κόκαλο που το θέλουμε για να βγάλει νοστιμιά στην
σάλτσα μαζί με το κολλαγόνο και να έρθει να γίνει λουκουμάκι το φαγητό μας! Βάλτε
κόκκινο ή ροζέ ξηρό κρασί, αν είναι και σπιτικό ακόμα καλύτερα!
Χρησιμοποιήστε ζωμό σπιτικό που σας έχω δείξει πως να τον φτιάχνετε και
σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή ριζότο.
Βρείτε την συνταγή για ζωμό κοτόπουλο εδώ https://youtu.be/DOctHQRABEA
Βρείτε την συνταγή για πουρέ πατάτας εδώ https://youtu.be/PT7c9OT32gc
Βρείτε την συνταγή για πιλάφι εδώ https://youtu.be/VNwMISyQsmY
Δείτε την συνταγή σε βίντεο
πατώντας εδώ Αρνί κρασάτο
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1,5 κιλό αρνί (λαιμός)
2 κρεμμύδια, 2-3 καρότα
1 κλαράκι σέλερι, 1 πράσο
7-8 μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο
300 ml ζωμό κοτόπουλο
200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
φρέσκο δεντρολίβανο
και θυμάρι
Αλάτι-Πιπέρι