Irini's
Homestyle Cooking
Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά
Ζύμη Κουρού χωρίς μίξερ
Μάθετε βήμα-βήμα πώς να φτιάξετε αφράτη και μυρωδάτη ζύμη κουρού για πίτες και πιτάκια, με απλά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι.

Λατρεύω να δημιουργώ ζυμάρια, φαντάζομαι το έχετε ήδη καταλάβει πόσο πολύ τα αγαπώ! Στο blog μου θα βρείτε πολλές συνταγές με σπιτικά ζυμάρια για πίτες, τάρτες, ψωμιά και άλλα πολλά.
Σήμερα, σας έχω μάθημα για γρήγορη και εύκολη σπιτική ζύμη κουρού χωρίς μίξερ.
Το ζυμάρι γίνεται αφράτο, βουτυράτο και μοσχοβολάει πριν καν το ψήσεις. Θα σας δείξω βήμα-βήμα όλες τις λεπτομέρειες: από το πώς να φτιάξετε το ζυμάρι, το σωστό ανέβασμα (σημαντικό να μην το παραλείψετε και να έχετε λίγη υπομονή) μέχρι το ψήσιμο και όλα τα μυστικά που θα σας χαρίσουν τέλειο αποτέλεσμα, πάνω και κάτω.
Η γέμιση είναι φυσικά στην επιλογή σας! Για το βίντεο διάλεξα φρέσκα χόρτα που μου έστειλε η μητέρα μου από το χωριό, εσείς μπορείτε να βάλετε τυρί, σπανάκι, λουκάνικο ή ό,τι άλλο αγαπάει η οικογένειά σας. Όπως κι αν την φτιάξετε, θα απολαύσετε τραγανά και λαχταριστά πιτάκια που θα εξαφανιστούν στο λεπτό!
Όλα τα υλικά τα έχουμε ήδη στην κουζίνα μας, οπότε ξεκινήστε τώρα σε λιγότερο από 2 ώρες θα έχετε έτοιμη τη δική σας αφράτη ζύμη κουρού!
Καλή επιτυχία και… καλή απόλαυση!
ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ
Μερίδες: 12-15 κομμάτια ή 1 πίτα των 15 μερίδων
Χρόνος προετοιμασίες: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 15 λεπτά σε δυνατό φούρνο ή 25-30 λεπτά για μια πίτα 30 εκ. λεπτή.

Υλικά συνταγής
- 150 γρ. αλεύρι σκληρό
- 150 γρ. αλεύρι μαλακό
- 25 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωματ.
- 4 γρ. ξηρή μαγιά ή 12 γρ. φρέσκια
- 2 αυγά
- 6 γρ. αλάτι
- 25 γρ. ζάχαρη
- 125 ml ζεστό γάλα
- 55 γρ. γιαούρτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάλτε το γάλα και την μαγιά. ανακατέψτε και προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Φτιάξτε μια απαλή και μαλακή ζύμη. Αφήστε την στην άκρη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Το ζυμαράκι δεν κολλάει και είναι αρκετά εύπλαστο.
- Ανοίξτε σε φύλλο για πίτα χωρίζοντας στη μέση την ζύμη. Φτιάξτε δυο φύλλα ένα για πάνω και ένα για κάτω. Βάλτε την γέμιση της αρεσκείας σας και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει, περίπου 30 λεπτά.
- Το ίδιο ζυμαράκι μπορείτε να κόψετε 12 -15 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε και φτιάξτε ατομικά πιτάκια. Ψήστε στην ίδια θερμοκρασία με παραπάνω για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Μπορείτε να τα αλείψτε από γάλα ή αυγό ή συνδυασμό των δύο και πασπαλίστε με σουσάμι ή ότι άλλο εσείς προτιμάτε.
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!
