Irini's
Homestyle Cooking
Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά
Θρεπτική σούπα κατά των ιώσεων αλά Ειρήνη
Η πιο δυναμωτική σούπα του χειμώνα – γεμάτη βιταμίνες, πρωτεΐνη και νοστιμιά!
Μιλώντας για υγεία, και μετά τις μικρές (ή και μεγάλες!) γευστικές “καταχρήσεις” των γιορτινών ημερών, ήρθε η ώρα να δυναμώσουμε ξανά τον οργανισμό μας και να τον θωρακίσουμε απέναντι στις ιώσεις του χειμώνα.
Τα λαχανικά, όπως ξέρουμε, είναι πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ιχνοστοιχεία και καροτενοειδή που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα και συμβάλλουν στη συνολική ευεξία του οργανισμού. Όταν όμως μαγειρεύονται, ένα μεγάλο μέρος αυτών των στοιχείων “φεύγει” από τα λαχανικά κατά τον βρασμό.. πού πηγαίνουν; Μα φυσικά, στο νερό!
Κι αυτός είναι ο λόγος που οι σούπες θεωρούνται πραγματικοί θησαυροί υγείας: συγκρατούν μέσα στο ζωμό όλα εκείνα τα θρεπτικά στοιχεία που διαφορετικά θα χάνονταν. Έτσι, προσφέρουν μια ολοκληρωμένη, ζεστή και δυναμωτική τροφή, ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.
Αν, μάλιστα, προσθέσουμε μια πρωτεϊνική πηγή όπως το κοτόπουλο, η σούπα μας γίνεται ακόμη πιο πλούσια σε αμινοξέα και κολλαγόνο — στοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των φλεγμονών και βοηθούν στη φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού.
Είναι επίσης ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ελαφρύνουν τη διατροφή τους και να χάσουν βάρος, χωρίς να στερηθούν γεύση ή θρεπτικά συστατικά.
Τι καλύτερο, λοιπόν, από μια νόστιμη, θρεπτική και δυναμωτική σούπα κατά των ιώσεων, για να φροντίσουμε εμάς και τους αγαπημένους μας; Μια κουταλιά γεμάτη αγάπη και υγεία σε κάθε πιάτο!
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΩΣΕΩΝ
Μερίδες: 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίες:20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κιμά κοτόπουλο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 δαφνόφυλλα
- 1 πράσο
- 100 γρ κριθαράκι
- 2 καρότα
- 20 γρ. τραχανά
- 1 μικρή πατάτα
- 300 γρ. μπρόκολο
- 1 κλωναράκι σέλερ
- Λίγο άνηθο
- 1 κεσεδάκι ή 1,7 λίτρα σπιτικό ζωμό κοτόπουλο
- Αλάτι-Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόψτε όλα τα λαχανικά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε όλα τα λαχανικά. Ρίξτε 1.700 ml νερό, το ζωμό, το αλάτι κι αφήστε το φαγητό να βράσει.
- Πλάστε το κιμά σε μικρά μπαλάκια. Μόλις βράσει η σούπα ρίξτε τα μπαλάκια κοτόπουλου, άνηθο ψιλοκομμένο και βράστε για 20 λεπτά.
- Προσθέστε το μπρόκολο, το κριθαράκι, το τραχανά και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά.
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!






