Irini's
Homestyle Cooking
Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά
Χοιρινό Ραγού με Πορτοκάλι
Χειμωνιάτικη θαλπωρή στο πιάτο μαλακό χοιρινό με καραμελωμένα αρώματα εσπεριδοειδών και βαθιά, παραδοσιακή νοστιμιά.

Υπέροχο ραγού που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με τη νοστιμότατη γεύση του. Σιγομαγειρεμένο κρέας σε χαμηλή θερμοκρασία με αρώματα από τα μπαχαρικά και ξύσμα πορτοκαλιού.
Το κομμάτι χοιρινού που χρησιμοποίησα είναι σπάλα που έχει λίγο λίπος που θέλουμε, μπορείτε επίσης να βάλετε μπούτι ή λαιμό. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και γρήγορη στην αρχή, βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να αργομαγειρευτούν. Λίγη υπομονή και αγάπη θέλει το φαγητό και γίνεται λουκούμι.
ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΑΓΟΥ
Μερίδες: 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίες: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:

Υλικά συνταγής
- 700 γρ. χοιρινή σπάλα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 πράσο
- 1/2 στικ κανέλα
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 4 κεφάλια μπαχάρι
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κομμάτι
- φρέσκο τζίντζερ
- 1 δαφνόφυλλο
- 100 ml χυμό πορτοκάλι
- Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι 300 ml νερό
- 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι πιπέρι
- Καρότο (προαιρετικά)
Αφού ψηθεί, προσθέτουμε:
- Φρέσκο κρεμμυδάκι
- Άνηθο
- Μαϊντανό
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά να σιγοβράσει για 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας.
- Αφού ψηθεί με ένα πιρούνι ή το ειδικό εργαλείο για πουρέ σπάμε το κρέας. Μην ξεχάσετε πρώτα να αφαιρέσετε τα μπαχαρικά.
- Προσθέστε τα μυρωδικά και ανακατέψτε ελαφρά.
- Συνοδέψτε το χοιρινό με μακαρόνια, ρύζι και σε μια πιο ελαφριά εκδοχή μέσα σε τορτίγιες μαζί με φρέσκο τριμμένο καρότο, αγγουράκι, ντομάτα και σως μουστάρδα.
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!
