Irini's

Homestyle Cooking

Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά

Σοκολατένιος Κορμός με Γεμιστά Μπισκότα

Μια γιορτινή εκδοχή του αγαπημένου κορμού που μοσχοβολάει αγκαλιές, σοκολάτα και χειμωνιάτικες αναμνήσεις!

2

Φέτος, η διάθεση για γιορτές ήρθε νωρίς! Ίσως γιατί η καρδιά μας αναζητά περισσότερη ζεστασιά, συντροφιά και εκείνες τις μικρές στιγμές χαράς που μας κάνουν να νιώθουμε ξανά παιδιά. Με αυτό το πνεύμα έφτιαξα έναν σοκολατένιο κορμό, που δεν χρειάζεται κατάψυξη, αλλά έχει όλη τη γεύση και την απόλαυση ενός χειμωνιάτικου γλυκού.

 Η βάση είναι πλούσια και βελούδινη, φτιαγμένη με καλής ποιότητας σοκολάτα και βούτυρο. Μέσα του “κρύβονται” γεμιστά μπισκότα με κρέμα πορτοκαλιού, που δίνουν υπέροχο άρωμα και παιχνιδιάρικη υφή. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι γεμιστό μπισκότο σας αρέσει το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

 Τα αυγά, χτυπημένα απαλά, τα παστεριώνουμε πρώτα για να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια όλων. Ο κορμός μένει στο ψυγείο και βγαίνει 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα, για να κόβεται όμορφα και να λιώνει στο στόμα.

 Ένα γλυκό που δεν έχει μόνο γεύση, αλλά και ψυχή. Φτιαγμένο για να το μοιράζεστε σε μια παρέα με ροφήματα, με τα παιδιά δίπλα στο δέντρο, ή απλώς με κάποιον που αγαπάτε.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ

Μερίδες: 6-8 κομμάτια

Χρόνος προετοιμασίες: 20 λεπτά    

Χρόνος ψύξης: 5-6 ώρες στο ψυγείο

Υλικά συνταγής

Για το κορμό

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκ. δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. άχνη κοσκινισμένη
  • 30 ml κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
  • 50 γρ. κακάο κοσκινισμένο
  • 2 αβγα
  • Μπισκότα γεμιστά
Για το γλάσο σοκολάτας
  • 75 ml νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. γλυκόζη
  • 110 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνη
  • 112 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε να παστεριώσουμε τα αυγά, σε ένα μπεν-μαρί και σε χαμηλή θερμοκρασία χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να φτάσει στους 60 βαθμούς Κελσίου.
  • Στη συνέχεια αφού τα κατεβάσουμε από τη φωτιά τα χτυπάμε με σύρμα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να γίνει κρεμώδη. Προσθέτουμε την βανίλια. Αφήστε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει καλά.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Ενώνουμε το μείγμα αυγών με το μείγμα βουτύρου και με μια μαρίζ στην αρχή και μετά με το χτυπητήρι χειρός ξεκινάμε απαλά να τα ανακατεύουμε.
  • Σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα 23 χ 10 εκ. στρώνουμε διάφανες ζελατίνα. Βάζουμε το 1/4  της συνολικής ποσότητας της κρέμας, και μια στρώση από τα μπισκότα το ένα δίπλα από το άλλο. Ραντίζουμε τα μπισκότα με το κονιάκ.
  • Θα το κάνουμε αυτό άλλες δυο φορές και θα τελειώσουμε με την τελευταία στρώση από κρέμα.
  • Φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας ως εξής: Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό για 10 λεπτά και τα αφήνουμε να μαλακώσουν. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Μόλις βράσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και την ζελατίνα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ να ενωθούν όλα καλά.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος έχουμε βάλει τη κουβερτούρα σε κομμάτια και μέσα εκεί θα βάλουμε το ζεστό μείγμα που μόλις φτιάξαμε. Αφήστε το έτσι να μείνει για 5 λεπτά.
  • Με ένα μίξερ χειρός ανακατεύουμε το ζεστό μείγμα να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθούν όλα μαζί καλά.
  • Αφήστε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει. Θα πρέπει να πάει στους 32-33 βαθμούς Κελσίου. Όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία περιχύνετε τον κορμό.
  • Σε περίπτωση που δεν θέλετε να βάλετε αυτό το γλάσο μπορείτε απλά να λιώσετε την κουβερτούρα και να αλείψετε το γλυκό.
  • Αφήστε πάλι στο ψυγείο για 1 ώρα ακόμα. Διακοσμήστε όπως σας αρέσει.

Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο

Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!

 
 

 

 

signature 2025

Irini's

Homestyle Cooking

Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα. Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

 Julia Child

Ακολουθήστε με..
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab

Αφήστε μια απάντηση