Πώς να βράσεις σωστά το μπασμάτι σε 5' – Το τέλειο ρύζι κάθε φορά!

Μάθε το μυστικό της τεχνικής του ατμού για αφράτο μπασμάτι με άρωμα και σωστή υφή, έτοιμο σε λίγα λεπτά!

Το ρύζι μπασμάτι είναι από τα πιο αρωματικά και ελαφριά ρύζια στον κόσμο, με λεπτούς κόκκους και υπέροχη υφή. Αν το έχεις μαγειρέψει και σου κολλάει, λασπώνει ή σου γίνεται… σαλάτα, μη φοβάσαι! Σήμερα σου δείχνω πώς να βράσεις σωστά το μπασμάτι, για να έχεις κάθε φορά τέλειο αποτέλεσμα.

Η τεχνική που χρησιμοποιώ είναι απλή και γρήγορη. Δεν χρειάζεσαι ούτε ειδικό σκεύος ούτε επαγγελματικές γνώσεις. Χρειάζεσαι μόνο καλό μπασμάτι, νερό και λίγα μυρωδικά της αρεσκείας σου.

Το σωστά μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι είναι ιδανικό για συνοδευτικό σε πολλά φαγητά – από κάρι και λαδερά, μέχρι ψητά ή πιάτα με γιαούρτι. Το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, και μπορεί να γίνει ακόμα και βάση για δροσερές σαλάτες ή ριζότο αλά ελληνικά!

Δείτε όλα τα βήματα και την τεχνική μου στο αναλυτικό βίντεο που σας έχω πιο κάτω, για να πετύχετε κι εσείς αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα χωρίς κόπο, κάθε φορά!

Μάθετε να ψήνετε σωστά το basmati

Μερίδες: 4 μερίδες  

Χρόνος προετοιμασίες: 20 λεπτά   

Χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά

Υλικά συνταγής

  • 1 κούπα ρύζι basmati (265 γρ.)
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο 

Εκτέλεση

  • Πλένετε πολύ καλά σε τρεχούμενο νερό το ρύζι μέχρι να βγαίνει καθαρό το νερό χωρίς άμυλο.
  • Αφήστε το μέσα σε μπόλικο νερό για 20 λεπτά.
  • Βράστε 750 γρ. νερό σε μια μικρή κατσαρόλα.
  • Προσθέστε όλα τα υλικά μέσα στο νερό που βράζει.
  • Ρίξτε τέλος και το ρύζι αφού το έχετε σουρώσει καλά.
  • Μόλις ξεκινήσει πάλι να βράζει το αφήνετε ακριβώς 5′ να ψηθεί.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά και σουρώνουμε.
  • Το αφήνουμε μέσα στο κατσαρολάκι με κλειστώ καπάκι για άλλα 3 λεπτά να μείνει με τους ατμούς του.

Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο

Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!

 
 

 

 

signature 2025

Irini's

Homestyle Cooking

Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα. Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

 Julia Child

Ακολουθήστε με..
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab

Αφήστε μια απάντηση