Irini's

Homestyle Cooking

Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά

Σαντιγί

Μάθε τα μυστικά για την σαντιγί που δεν “σπάει”, κρατάει το σχήμα στα κορνέ και στολίζει τα γλυκά σου!

θ

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες που γιορτάζουν σήμερα! Να είστε γερές και δυνατές, και να καμαρώνετε και να στηρίζετε τα παιδιά σας καθώς μεγαλώνουν υγιή και χαρούμενα 

Σήμερα σας έχω ένα πολύ αγαπημένο μάθημα ζαχαροπλαστικής που μου ζητήσατε τόσο καιρό: πώς να φτιάξετε τελείως σταθερή και αφράτη σαντιγί.

Σας έχει τύχει όταν θέλετε να στολίσετε τούρτα ή φρουτοσαλάτα, η σαντιγί να κόβει σαν τυρόπηγμα; Ή όταν φτιάχνετε σχέδια με κορνέ, αυτές οι ροζέτες να χάνονται; Αν ναι, μην ανησυχείτε σήμερα θα μάθετε πώς να την πετύχετε σωστά και να κρατάει τόσο ώστε να είναι αληθινή επαγγελματική!

Βήμα-Βήμα για την Κορυφαία Σαντιγί:

  1. Κρύα υλικά, κρύο σκεύος
    Το ζωτικής σημασίας πρώτο βήμα: χτυπήστε κρέμα γάλακτος που είναι κατεψυγμένη ή πολύ κρύα, μέσα σε παγωμένο μπολ από ανοξείδωτο ατσάλι. Όλα πρέπει να είναι δροσερά!

  2. Ξεκίνησε με μέτρια ταχύτητα
    Ξεκινήστε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα, για να ενσωματωθεί ο αέρας σταδιακά. Όταν αρχίζει να πήζει η κρέμα, ανεβάστε τη ταχύτητα.

  3. Ζάχαρη & άρωμα
    Προσθέστε ζάχαρη άχνη (ή εναλλακτικά στέβια) και λίγη βανίλια μόλις αρχίσει να σχηματίζει μαλακές κορυφές. 

  4. Το σωστό σημείο για να σταματήσεις το χτύπημα
    Η σαντιγί πρέπει να φτιάξει σταθερές κορυφές που κρατάνε το σχήμα τους, χωρίς να “πέφτουν”. Αν συνεχίσετε, θα γίνει βούτυρο!

  5. Σταθεροποίηση (προαιρετική για δύσκολες περιπτώσεις)
    Αν θέλετε επαγγελματικό αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε 1/4 κουταλάκι κορν φλάουερ. Έτσι θα γίνει αψεγάδιαστη και σταθερή σαντιγί.

  6. Χρήση στο κορνέ
    Γεμίζετε κορνέ με σωστή μύτη (π.χ. αστέρι) και σχηματίζετε ροζέτες πάνω στα γλυκά ή στις τούρτες. Αν δουλέψετε σωστά, θα παραμείνουν σταθερές και λείες.

  7. Αποθήκευση
    Καλύψτε τη σαντιγί με μεμβράνη στην επιφάνεια να έχει άμεσα επαφή με την σαντιγι και φυλάξτε τη στο ψυγείο μέχρι και 2 ημέρες. Όταν την ξαναχτυπήσετε ελαφρά, επανέρχεται στη φόρμα της.

Μπείτε τώρα στην κουζίνα, βάλτε λίγη μουσική και φτιάξτε την πιο μαλακή και σταθερή σαντιγί που έχετε δοκιμάσει! Για τα πάρτι, τις τούρτες, τις ειδικές στιγμές… αυτή η σαντιγί θα σας κάνει να λάμψετε! 

Καλή επιτυχία και αν φτιάξετε στείλτε μου φωτογραφία! Θα χαρώ να τη δω!

ΣΑΝΤΙΓΙ

Μερίδες: 300 γρ. σαντιγί 

Χρόνος προετοιμασίες: 40 λεπτά    

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 κ.γ. κόρν φλάουρ
  • 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια

Εκτέλεση

Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο

Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!

 
 

 

 

signature 2025

Irini's

Homestyle Cooking

Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα. Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

 Julia Child

Ακολουθήστε με..
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab

Αφήστε μια απάντηση