Irini's

Homestyle Cooking

Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά

Τα πιο αφράτα σπιτικά ψωμάκια για μπέργκερ

Μάθε πώς να φτιάξεις εύκολα αφράτα σπιτικά ψωμάκια για μπέργκερ που θα κλέψουν την παράσταση. Ιδανικά για burger, σάντουιτς και μπουφέδες, συνταγή βήμα-βήμα με όλα τα μυστικά!

2

Μια αγαπημένη, δοκιμασμένη και χιλιοφτιαγμένη συνταγή μοιράζομαι σήμερα μαζί σας – αυτά τα ψωμάκια για μπέργκερ έχουν γίνει τα “καμάρια” της κουζίνας μου και δεν έχουν απογοητεύσει ποτέ!

Είναι αφράτα, μαλακά και ροδοψημένα, με υφή που θυμίζει ελαφρύ μπριός αλλά χωρίς να είναι βαριά. Το ζυμαράκι φτιάχνεται εύκολα και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από αγάπη, καλό πλάσιμο και λίγη υπομονή μέχρι να φουσκώσει όμορφα.

Tip: Είναι τόσο πρακτικά που αφού τα ψήσετε και κρυώσουν ελαφρώς, μπορείτε να τα φυλάξετε σε σακουλίτσες τροφίμων και να τα βάλετε στην κατάψυξη. Την ώρα που τα χρειάζεστε, τα βγάζετε και τα ζεσταίνετε ελαφρά – σαν φρεσκοψημένα!

Ιδανικά για μπέργκερ, σάντουιτς, αλλά και για μπουφέ, παιδικά πάρτι ή πικνίκ. Αν τα κόψετε σε μικρότερο μέγεθος, γίνονται και υπέροχα μίνι sliders.

Μικρά μυστικά για να πετύχουν:

  1. Τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ειδικά το βούτυρο και το γάλα. Αυτό βοηθά το ζυμάρι να φουσκώσει σωστά.

  2. Ζυμώστε καλά μέχρι να γίνει ελαστικό και μαλακό. Αν έχετε μίξερ με γάντζο για ζύμες, ακόμα καλύτερα!

  3. Αφήστε το να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο – είναι το πιο βασικό βήμα για να γίνουν τα ψωμάκια σας αφράτα.

  4. Μην παραψήσετε, γιατί θα χάσουν την υγρασία τους. Ψήσιμο σε καλά προθερμασμένο φούρνο και με προσοχή να ροδίσουν ελαφρώς.

  5. Αν θέλετε, πριν το ψήσιμο, αλείψτε με αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι ή μαυροκούκι – δίνουν όμορφη όψη και έξτρα γεύση.

Ε, λοιπόν… τι περιμένετε;
Δώστε μια ευκαιρία σε αυτά τα σπιτικά ψωμάκια για μπέργκερ και θα με θυμηθείτε! Είναι τόσο εύκολα, τόσο αφράτα και τόσο νόστιμα, που δεν θα ξαναγυρίσετε στα έτοιμα. Μπείτε στην κουζίνα, ζυμώστε με αγάπη και απολαύστε το αποτέλεσμα με τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία και… καλή απόλαυση!

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

Μερίδες: 9 Ψωμάκια 

Χρόνος προετοιμασίες: 10 λεπτά    

Χρόνος ψησίματος: 13 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 14 γρ. ξηρή μαγιά
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 180 ml ζεστό γάλα
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ενώστε όλα τα υλικά εκτός το αλάτι.
  • Ζυμώστε με τα χέρια ή στο μίξερ με γάντζο για ζύμη για 7 λεπτά, ρίξτε το αλάτι και συνεχίστε για άλλα 3 λεπτά ακόμα.
  • Μοιράστε τη ζύμη σε 9 ισοβαρείς μερίδες. Πλάστε τα κομμάτια ώστε να σχηματίσουν στρογγυλά, λεία ψωμάκια. αφήστε τα να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν.
  • Τοποθετήστε τα ψωμάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αυτοσχέδια φορμάκια που έχετε φτιάξει. Σκέπασε τα και άφησέ τα άλλες 30–45 λεπτά για να φουσκώσουν ξανά.
  • Πριν τα ψήσεις, άλειψε τα με διάλυμα αυγού και πασπάλισε (αν θέλετε) με σουσάμι.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180–200 °C για περίπου 13–15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ωραία.
  • Αφαίρεσε τα από το ταψί και άφησέ τα σε σχάρα για να κρυώσουν.
  • Μπορείτε να τα φτιάξετε φρέσκα να τα φάτε ή αν θέλετε όταν κρυώσουν εντελώς, φυλάξτε τα σε σακουλάκια τροφίμων και καταψύξτε τα. Αρκεί λίγη προθέρμανση πριν τη χρήση για να είναι σαν φρεσκοψημένα!

Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο

Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!

 
 

 

 

signature 2025

Irini's

Homestyle Cooking

Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα. Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

 Julia Child

Ακολουθήστε με..
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab

Αφήστε μια απάντηση