Irini's

Homestyle Cooking

Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά

Πασχαλινό γλυκό αυγό

Γλυκό που μοιάζει με το κλασικό κόκκινο αυγό, με κρόκο από ζελέ, λευκή μους σοκολάτας και κόκκινη mirror glaze.

Περιχύστε το πάνω στην παγωμένη μους

Χριστός Ανέστη φίλοι μου! 
Σας εύχομαι το Φως της Ανάστασης να φέρει σε όλους γαλήνη, ελπίδα, δύναμη και υγεία.
Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή – γιορτάζουμε τον Άγιο Γεώργιο, αλλά και στο σπίτι μας τιμούμε τον σύζυγο, τον γαμπρό και τον πατέρα μου που έχουν την ονομαστική τους εορτή.

Και φυσικά… δεν γίνεται χωρίς γλυκό! Σας κερνάω λοιπόν ένα πασχαλινό γλυκό αυγό, μοναδικό και εντυπωσιακό! 

  • Ο κρόκος είναι φτιαγμένος από ζελέ φρούτων με λαχταριστό χρώμα.

  • Το ασπράδι είναι μια βελούδινη μους από λευκή σοκολάτα, αρωματισμένη με βανίλια και λίγο λικέρ.

  • Η κόκκινη επιφάνεια θυμίζει το πασχαλινό αυγό και είναι φτιαγμένη με λαμπερή mirror glaze που το κάνει απλά μαγικό!

Μπορεί να φαίνεται περίπλοκο, αλλά μην τρομάξετε! Το μυστικό είναι η υπομονή και η ακρίβεια στα υλικά και στα βήματα. Αν τα ακολουθήσετε, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει με ένα γλυκό που θα συζητηθεί από όλους.

Αν θέλετε φέτος να κλέψετε την παράσταση στο πασχαλινό τραπέζι, αυτό το γλυκό αυγό είναι το καλύτερο δώρο για την οικογένεια και τους καλεσμένους σας. Δοκίμαστε το και θα δειτε τα μάτια όλων να λάμπουν! 

Καλή επιτυχία και… Καλή Ανάσταση με γλυκές δημιουργίες!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΛΥΚΟ ΑΥΓΟ

Μερίδες: 5 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίες: 40 λεπτά    

Χρόνος ψύξης: Στην κατάψυξη για 20 ώρες συνολικά

Στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες

Υλικά συνταγής

Για το ζελέ φρούτων

  • 112 γρ. μάγκο ψιλοκομ.
  • 12 γρ. λικέρ
  • 10 γρ. γλυκόζη
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 2 γρ. πηκτίνη
  • 80 ml χυμό πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από λεμόνι
Για την μους
  • 120 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 20 ml λικέρ
  • 1 βανίλια
  • 2 φύλλα ζελατίνης
Για το mirror glaze
  • 150 ml νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 ζαχαρούχο
  • 7,5 φύλλα ζελατίνης
  • 360 γρ. λευκη κουβερτούρα
  • 10 γρ. μαύρη κουβερτούρα

Για την διακόσμηση θα
χρειαστούμε σαντιγί
χρωματισμένη σε
πράσινο χρώμα.

Εκτέλεση

  • Για το ζελέ φρούτων: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικα και ξεκινάμε να τα βράσουμε. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 3′. Τα βάζουμε σε φόρμα και τα αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσουν για 10 ώρες.
  • Για την μους: Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ κόβουμε σε κομμάτια τη κουβερτούρα. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην κουβερτούρα, αφήνουμε 5′ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε να δέσουν όλα μαζί σκεπάζουμε με διαφανή μεβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα. Αφού παγώσει την ανακατεύουμε να μαλακώσει και γεμίζουμε τα φορμάκια σε σχήμα αυγού. Ξεφορμάρουμε το ζελέ και το προσθέτουμε προσεκτικά μέσα στο σχήμα αυγού με τέτοιο τρόπο ώστε να θυμίζει αυγό. Βάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 10 ώρες.
  • Για το κόκκινο γλάσσο: Βράζουμε το νερό, το ζαχαρούχο και την ζάχαρη. Βάζουμε τα φύλλο ζελατίνης σε παγωμένο νερό. Μόλις μαλακώσουν τα προσθέτετε μέσα στο γάλα, ανακατεέψτε και ρίξτε αμέσως μέσα στην κουβερτούρα. Ανακατέψτε καλά όλο το μείγμα, προσθέστε το χρώμα μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή απόχρωση. Σουρώστε και αφήστε το μείγμα να κρυώσει και να φτάσει στους 30-32 βαθμούς Κελσίου.
  • Ξεφορμάρετε τα αυγουλάκια, τοποθετήστε τα πάνω σε ψηλά ποτήρια. Περιχύστε το γλάσο και αφήστε το να πέσει και να σταθεροποιηθεί πάνω στην παγωμένη μους.

Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο

Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!

 
 

 

 

signature 2025

Irini's

Homestyle Cooking

Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα. Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

 Julia Child

Ακολουθήστε με..
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab

Αφήστε μια απάντηση