Irini's
Homestyle Cooking
Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά
Βραστά ψωμάκια δείπνου
Αφράτα, αρωματικά και εντυπωσιακά, ένα ξεχωριστό ψωμάκι που θα απογειώσει κάθε γιορτινό ή κυριακάτικο τραπέζι!
Ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο ψωμάκι που συνοδεύει υπέροχα τα γιορτινά μας γεύματα και εντυπωσιάζει από την πρώτη ματιά! Είναι ροδοψημένο εξωτερικά και μαλακό, αφράτο από μέσα, με άρωμα βοτάνων που πλημμυρίζει το σπίτι και προετοιμάζει τους καλεσμένους για ένα δείπνο γεμάτο νοστιμιά και φροντίδα.
Τα υλικά του είναι απλά και λίγα όμως η μαγεία κρύβεται στη λεπτομέρεια. Δώστε προσοχή στα βότανα που θα προσθέσετε: προτιμήστε ένα μείγμα με περισσότερα βότανα και λιγότερα μπαχαρικά, όπως θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο ή ματζουράνα. Αυτά θα χαρίσουν άρωμα και ισορροπία στη γεύση, χωρίς να “σκεπάσουν” το ψωμάκι.
Τεχνική: Η τεχνική του βρασμού πριν το ψήσιμο είναι αυτό που κάνει αυτή τη συνταγή μοναδική! Το ψωμάκι φουσκώνει όμορφα και ετοιμάζεται για το φούρνο, όπου ψήνεται μέχρι να αποκτήσει εκείνη τη ροδοκόκκινη, λαχταριστή κρούστα που το κάνει απλώς ακαταμάχητο.
Είναι ιδανικό για να συνοδεύσει το κυρίως πιάτο, να σερβιριστεί με βούτυρο ή ντιπ, ή ακόμα και να γίνει η βάση για μίνι σάντουιτς στο γιορτινό μπουφέ. Δοκιμάστε τα και θα δείτε πόσο εύκολα θα κλέψουν την παράσταση!
ΒΡΑΣΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΔΕΙΠΝΟΥ
Μερίδες: 10 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίες: 1 ώρα και 20 λεπτά λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Υλικά συνταγής
- 4 1/2 κούπες ή 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 400 ml ζεστό γάλα (40C )
- 1 κ.γ. αλάτι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. μιξ για κοτόπουλο
Για το βράσιμο
- 2 λίτρα νερό
- 1 1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάλτε όλα τα υλικά για τη ζύμη, εκτός από το ελαιόλαδο, και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη. Ζυμώστε δυνατά για περίπου 8 λεπτά.
Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1–2 ώρες.
Αφού φουσκώσει, κόψτε τη σε 10 ίσα κομμάτια. Πλάστε τα σε μπαλάκια και αφήστε τα να φουσκώσουν ξανά για 30 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάλτε 2 λίτρα νερό να βράσει και προσθέστε το αλάτι. Μόλις βράσει, ρίξτε μέσα τα μπαλάκια και αφήστε τα να βράσουν για 2–3 λεπτά, μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Θα δείτε ότι θα φουσκώσουν λίγο ακόμη βγάλτε τα προσεκτικά και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Χαράξτε τα στην επάνω επιφάνεια και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 °C, σε αντιστάσεις, στη δεύτερη σκάλα, για περίπου 20 λεπτά.
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!









