Irini's
Homestyle Cooking
Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά
Πάστα Φράουλας με Μπισκότο
Φτιάξτε το πιο ανάλαφρο και λαχταριστό γλυκό του καλοκαιριού με αφράτη κρέμα ζαχαροπλαστικής, φρέσκες φράουλες σε ζελέ, μπισκότο και σαντιγί, μια πάστα που εντυπωσιάζει σε κάθε μπουκιά!

Γιορτάζω και σας κερνάω το αγαπημένο μου γλυκάκι! Ένα καλοκαιρινό, ανάλαφρο και πανέμορφο επιδόρπιο: λευκή πάστα φράουλας με μπισκότο!
Αυτό το γλυκό συνδυάζει αρμονικά:
Σπιτική, βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής (πατισερί)
Δροσερές φρέσκες φράουλες, που δένουν με ζελέ φράουλας
Τραγανά μπισκότα ανάμεσα στις στρώσεις
Και φυσικά, αφράτη σαντιγί για να το απογειώσει!
Το αποτέλεσμα; Ένα δροσερό, ανάλαφρο και καλοκαιρινό γλυκό που τρώγεται πολύ ευχάριστα, χωρίς να σε βαραίνει. Είναι από εκείνα τα επιδόρπια που κλέβουν την παράσταση χωρίς υπερβολές – απλό, όμορφο και γεμάτο φρεσκάδα.
Σας έχω ήδη δείξει πώς να φτιάχνετε:
Εύκολη και πετυχημένη κρέμα ζαχαροπλαστικής (Σύνδεσμός εδώ).
Το ζελέ φτιάχνετε πολύ εύκολα.
Σαντιγί με όλα τα μυστικά για τέλεια υφή
(Σύνδεσμός εδώ).
Μια προσωπική νότα
Η αφορμή για αυτό το γλυκό είναι τα γενέθλιά μου! Κλείνω τα 50, χαρούμενη, γεμάτη εμπειρίες (καλές και δύσκολες), γεμάτη ευγνωμοσύνη για όσα έχω και όσα έρχονται. Νιώθω αγάπη, δύναμη, δίψα για ζωή και καινούριες περιπέτειες. Εύχομαι στον εαυτό μου να έχω υγεία, καθαρό μυαλό και μια αγκαλιά γεμάτη αγαπημένα πρόσωπα!
ΠΑΣΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ
Μερίδες: 9 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίες: 40 λεπτά
Ελάχιστος χρόνος που αφήνουμε στο ψυγείο: Ιδανικά την επόμενη μέρα ή 3-4 ώρες.

Υλικά συνταγής
Για τη κρέμα
- 400 ml γάλα,
- 100 γρ. ζάχαρη
- 80 γρ. κρόκους
- 20 γρ. κόρν φλάουρ
- 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. βούτυρο
Για τη σαντιγί
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1/2 κ.γ. κορν φλάουρ
Για το ζελέ φράουλα
- 500 γρ. φράουλες
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 1 σακουλάκι ζελέ φράουλα
Εκτέλεση
- Για την κρέμα βανίλιας: Βάζουμε τους κρόκους με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει λίγο το μείγμα. Προσθέτουμε το κορν-φλάουερ, το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ενωθούν τα υλικά. Ζεστένουμε το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα αυγών μέσα, σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη (να ακουμπά πάνω στην κρέμα) και βάλτε την στο ψυγείο να δέσει και να κρυώσει.
- Σε ένα τσέρκι μεγέθους 23 χ 25 τοποθετούμε μια στρώση απο μπισκότα. Βάλτε την μισή ποσότητα της κρέμας στην απόμενη στρώση και από πάνω άλλη μια στρώση από μπισκότα. Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο.
- Ζελέ φράουλας: Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τις φράουλες μαζί με την ζάχαρη να βράσουν. Με ένα ειδικό εργαλείο ή ένα πιρούνι λιώνετε τις φράουλες λίγο και συνεχίζετε το βράσιμο για 3-4 λεπτά.
- Προσθέστε 1/2 κούπα νερό κι αφήστε το να πάρει μια βράση και έπειτα κλείνετε την θερμοκρασία. Προσθέστε το ζελέ φράουλα ανακατέψτε να διαλυθεί και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.
- Βγάλτε το γλυκό από το ψυγείο και ρίξτε με προσοχή το μείγμα της φράουλας. Βάλτε μια ακόμα στρώση τελευταία από μπισκότα.
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη σε σαντιγί. Βάλτε την πάνω από τα μπισκότα και διακοσμήστε με όμορφες ροζέτες, φράουλες, τρίμμα σοκολάτα και φυλαράκια μέντας.
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!
