Irini's

Homestyle Cooking

Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά

Mirror Glaze

Μάθε πώς να φτιάχνεις εύκολα το πιο εντυπωσιακό γλάσο mirror glaze για τούρτες, πάστες και μους. Οδηγίες βήμα-βήμα, τιπς επιτυχίας και μικρά μυστικά!

1

Τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει social media ζαχαροπλαστικής που να μην έχει αυτό το πανέμορφο, γυαλιστερό γλάσο που μοιάζει με καθρέφτη. Μιλάμε φυσικά για το περίφημο mirror glaze! Με ένα ή περισσότερα χρώματα, κυριολεκτικά μαγνητίζει το βλέμμα και κάνει κάθε γλυκό να μοιάζει σαν έργο τέχνης.

Μετά από αρκετές δοκιμές και (μερικές αποτυχίες που με δίδαξαν πολλά!), κατέληξα σε μια δοκιμασμένη σπιτική συνταγή που πετυχαίνει κάθε φορά. Αν ακολουθήσετε με προσοχή τα βήματα και προσέξετε θερμοκρασίες και χρόνους, το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.

Μικρά μυστικά για πετυχημένο mirror glaze:

  1. Ζελατίνη: Μουλιάστε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Όχι σε χλιαρό ή ζεστό γιατί θα λιώσουν!

  2. Μείγμα γάλακτος: Βράστε καλά το γάλα με τη γλυκόζη ή τη ζάχαρη. Μόλις πάρει 2-3 καλές βράσεις, αποσύρετε και προσθέστε τη ζελατίνη ανακατεύοντας καλά.

  3. Σοκολάτα: Αν θέλετε έντονο χρώμα, βάλτε λευκή κουβερτούρα για να “πιάσει” το χρώμα το χρώμα. Αν προτιμάτε πιο φυσικό σοκολατένιο χρώμα, χρησιμοποιήστε μαύρη κουβερτούρα.

  4. Λεία υφή: Περάστε το μείγμα από σήτα για να φύγουν οι φυσαλίδες και να γίνει λείο και καθαρό το γλάσο.

  5. Θερμοκρασία: Περιμένετε να πέσει η θερμοκρασία του γλάσου στους 32°C πριν το ρίξετε πάνω από το παγωμένο γλυκό.

  6. Στήσιμο: Το γλυκό πρέπει να είναι παγωμένο (ιδανικά από την κατάψυξη). Τοποθετήστε το πάνω σε σχάρα ή βάση μικρότερη από το μέγεθός του, ώστε να τρέξει το περιττό γλάσο και να καλυφθεί όμορφα.

  7. Αποθήκευση: Αν περισσέψει, μπορείτε να φυλάξετε το γλάσο στο ψυγείο έως και 3 μέρες, καλά σκεπασμένο. Για επανάχρηση, ζεστάνετε το απαλά και ξαναχρησιμοποιήστε στους 32°C.  

Extra Tip: Μη διστάσετε να παίξετε με τα χρώματα! Δύο ή τρία παστέλ ή έντονα χρώματα δίνουν μοναδικά εφέ, σαν μαρμαρογραφία! Με λίγη φαντασία και όρεξη, το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

Καλή επιτυχία φίλοι μου! Αν το φτιάξετε, στείλτε μου φωτογραφία, περιμένω με χαρά να δω τα δημιουργήματά σας!

MIRROR GLAZE

Μερίδες: Περίπου 850-900 ml γλάσο   (φτάσει για μια τούρτα έως 35-40 εκ.

Χρόνος προετοιμασίες: 20 λεπτά    

Χρόνος αναμονής θερμοκρασίας: Εξαρτάται την θερμοκρασία δωματίου, σίγουρα 1-2 ώρες για να πέσει στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Υλικά συνταγής

  • 150 ml νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 ζαχαρούχο
  • 7,5 φύλλα ζελατίνης
  • 370 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε τα πρώτα τρία υλικά να βράσουν. Εντωμεταξύ βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν. Στύβετε καλά να φύγει το περίσσιο νερό και ρίξτε τα μέσα στο καυτό σιρόπι, ανακατέψτε όλα μαζί.
  • Ρίξτε το σιρόπι πάνω στην κουβερτούρα και αφήστε το μείγμα να μείνει για 5 λεπτά. 
  • Ανακατέψτε με ένα μίξερ χειρός. Προσθέστε την βανίλια και την επιθυμητή ποσότητα χρώματος.
  • Περάστε το μείγμα από ένα σουρωτήρι και αφήστε το να πέσει η θερμοκρασία του στους 30-32 βαθμούς.
  • Βγάλτε το γλυκό από την κατάψυξη και βάλτε το σε μια πιο μικρή βάση από την διάμετρο του ώστε όταν θα πέσει το γλάσο να τρέξει προς τα κάτω. 
  • Ρίξτε από πάνω το γλάσο με σταθερή ροή και προσέξτε να καλυφθεί παντού ειδικά στα πλαϊνά.
  • Αφήστε για 10 λεπτά να τρέξει το περίσσιο γλάσο και με μια σπάτουλα μαζέψτε ότι έχει μείνει.

Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο

Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!

 
 

 

 

signature 2025

Irini's

Homestyle Cooking

Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα. Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

 Julia Child

Ακολουθήστε με..
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab

Αφήστε μια απάντηση