Irini's
Homestyle Cooking
Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά
Χοιρινές φέτες με σως μαρμελάδας
Εύκολο και αρωματικό πιάτο για το γιορτινό τραπέζι, απλό, οικονομικό και φίνο φαγητό που εντυπωσιάζει! Ζουμερές χοιρινές φέτες μαριναρισμένες σε αρωματικά μυρωδικά και σως μαρμελάδας, για ένα πιάτο που θα αγαπηθεί από όλους!
Για το γιορτινό σας τραπέζι, σας έχω μια συνταγή που θα λατρέψετε!
Είναι εύκολη, πλούσια σε γεύση και άρωμα, και με μια παρουσία που εντυπωσιάζει!
Οι αγαπημένες μας μπριζόλες λαιμού μεταμορφώνονται σε εκλεπτυσμένο πιάτο, ιδανικό για τους αγαπημένους σας, απλό, μα σίγουρα πεντανόστιμο!!
Η μαρινάδα είναι το μυστικό της επιτυχίας: αρωματική, ισορροπημένη και φίνα. Τα υλικά “δένουν” μεταξύ τους δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα πλούσιο και ντελικάτο.
Διαλέξτε ένα καλό κομμάτι χοιρινό λαιμό χωρίς κόκαλο και ζητήστε από τον χασάπη σας να το κόψει σε πολύ λεπτές φέτες, περίπου 1 εκ.
Αν έχετε στο σπίτι ηλεκτρικό κόφτη (όπως εκείνον που κόβουμε αλλαντικά ή τυριά), μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας.
Η μαρινάδα αυτή είναι το “άρωμα” όλου του φαγητού.
Περιέχει μυρωδικά, χυμούς και ξύσματα εσπεριδοειδών, που δίνουν φρεσκάδα και βάθος στη γεύση.
Χρησιμοποιώ ελαιόλαδο καλής ποιότητας (σπιτικό), αλάτι μαζεμένο από τις νότιες παραλίες της Κρήτης από τα χεράκια του μπαμπά, μείγματα μπαχαρικών διαλεγμένα ένα προς ένα, και μαρμελάδα φτιαγμένη από τη μαμά μου — γιατί η αγάπη φαίνεται πάντα στη γεύση!
Μικρό μυστικό:
Αν θέλετε να κόψετε μόνοι σας το κρέας στο σπίτι, τυλίξτε το πρώτα σε μεμβράνη ή λαδόκολλα (σαν καραμέλα) και βάλτε το στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
Σκοπός είναι να παγώσει τόσο όσο να σταθεροποιηθεί και να κοπεί εύκολα, χωρίς να “γλιστράει” ή να αλλοιωθεί το σχήμα του.
Αφού παγώσει, ρυθμίστε το πάχος στις 8 χιλιοστά και κόψτε σε φέτες.
Αν πάλι δεν θέλετε να μπείτε σε διαδικασία, μπορείτε να βρείτε έτοιμες κομμένες φέτες ή να το ζητήσετε από τον χασάπη σας αν είναι μερακλής!
Το αποτέλεσμα;
Ένα πεντανόστιμο, αρωματικό και ισορροπημένο φαγητό, που συνδυάζει τη γλυκύτητα της μαρμελάδας με την ένταση των μπαχαρικών.
Οι φέτες γίνονται ζουμερές και τρυφερές, και η σως τυλίγει το κρέας σαν βελούδο.
Είναι ένα πιάτο που θα κερδίσει τους καλεσμένους σας, θα στολίσει το τραπέζι σας και θα γεμίσει το σπίτι με αρώματα γιορτής!
Καλή όρεξη και καλές γιορτές να έχετε!
ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΦΕΤΕΣ ΜΕ ΣΩΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Μερίδες: 600 γρ. από το κάθε χρώμα περίπου
Χρόνος προετοιμασίες: 40 λεπτά
Χρόνος στεγνώματος: Ανάλο
Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη
- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 50 γρ. επιπλέον
- 5 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 μικρό αυγό
- 100 γρ. γιαούρτι
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 150 ml νερό
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!