Irini's
Homestyle Cooking
Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά
Τσουρέκι τύπου Panettone με σοκολάτα
Ένα αφράτο, γιορτινό τσουρέκι σε σχήμα panettone με σταγόνες σοκολάτας και χαριτωμένο στολισμό για να χαρίσετε στο βαφτιστήρι σας το πιο γλυκό δώρο του Πάσχα.

Έχουμε μπει για τα καλά στο πασχαλινό κλίμα και οι προετοιμασίες για τις γιορτές έχουν ήδη ξεκινήσει. Για πολλούς από εμάς που είμαστε νονοί, αυτή η περίοδος είναι ξεχωριστή: ψωνίζουμε τη λαμπάδα, τα παπουτσάκια, τα ρουχαλάκια… και φυσικά το τσουρέκι που θα συνοδεύσει το δώρο μας.
Σας προτείνω λοιπόν ένα τσουρέκι τύπου panettone, παιχνιδιάρικο και γιορτινό, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει το βαφτιστήρι σας!
Η γεύση
Το τσουρέκι μας είναι αφράτο, μοσχομυριστό και γεμάτο πολύχρωμες σταγόνες σοκολάτας που δίνουν όχι μόνο υπέροχη γεύση αλλά και χαρούμενη εμφάνιση, ειδικά αφού προορίζεται για παιδάκι.
Ο στολισμός
Το σχήμα του θυμίζει panettone και μπορείτε να το διακοσμήσετε με τρόπο χαριτωμένο:
Φτιάξτε αυτιά λαγού από χαρτί και στερεώστε τα με οδοντογλυφίδες.
Αν είναι για κοριτσάκι, διαλέξτε ροζ αυτάκια και κορδέλα· αν είναι για αγοράκι, μπλε.
Τυλίξτε το σε λευκό χαρτί, δέστε το με όμορφη κορδέλα και στολίστε με σοκολατένια αυγουλάκια, λουλουδάκια από ζαχαρόπαστα ή ό,τι άλλο σας αρέσει.
Η χειροποίητη αξία
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το τσουρέκι τύπου panettone για το φετινό Πάσχα και χαρίστε στο βαφτιστήρι σας ένα δώρο φτιαγμένο με μεράκι και αγάπη. Θα ξετρελαθεί με την εμφάνιση, αλλά ακόμα περισσότερο με τη γεύση!
ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΥΠΟΥ PANNETONE
Μερίδες: 2 μεσαίου μεγέθους τσουρέκια
Χρόνος προετοιμασίες: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:45 λεπτά

Υλικά συνταγής
- 250 ml γάλα ζεστό
- 550 γρ. αλεύρι σκληρό
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 10 γρ. ξηρή μαγιά
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. βανίλια
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. μαχλέπι
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
- Βάλτε το γάλα με το βούτυρο να ζεσταθούν. Προσθέστε την ζάχαρη το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού, ανακατέψτε και ρίξτε το στον κάδο.
- Προσθέστε την μαγιά το αυγό, τα μυρωδικά, το μπέικιν, ανακατέψτε να χτυπηθεί λίγο το αυγό.
- Ρίξτε το αλεύρι και ζυμώστε μια απαλή και μαλακή ζύμη. Αφήστε το να φουσκώσει για 1 ώρα.
- Χωρίστε την ζύμη στα δυο, ανοίξτε το ένα κομμάτι σε φύλλο, παραλληλόγραμο με πάχος 1 εκ. Πασπαλίστε την σοκολάτα σε όλο το μήκος του φύλλου. Τυλίξτε από την μικρή πλευρά σε ρολλό και μετά δημιουργήστε ένα σαλιγκάρι. Με την άλλη μισή ζύμη χωρίστε σε τρία κομμάτια και φτιάξτε τρία πιο μικρά ρολλάκια όπου πλέξτε τα σε κοτσίδα. Αφήστε τα τσουρέκια να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
- Αλείψτε με αυγό, σκεπάστε με ένα κομμάτι λαδόκολλά και ψήστε σε αέρα στην μεσαία θέση του φούρνου στους 170 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά.
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!

Υπέροχη συνταγή.Θα ήθελα να σας ρωτήσω πόσα τσουρέκια βγαίνουν με αυτή τη συνταγή.Ευχαριστω πολυ