Irini's
Homestyle Cooking
Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά
Μάθετε να φτιάχνετε σπιτικά noodles
Χειροποίητα noodles χωρίς αυγό με λίγα και απλά υλικά. Τέλεια επιλογή για σούπες, σαλάτες ή κυρίως πιάτα, έτοιμα να γίνουν η αγαπημένη σας εναλλακτική στα ζυμαρικά!

Αν αγαπάτε το comfort food και ψάχνετε για κάτι εύκολο και υγιεινό, τότε αυτά τα σπιτικά noodles χωρίς αυγό θα γίνουν η νέα σας εμμονή. Τα φτιάχνω 2-3 φορές την εβδομάδα, ειδικά το χειμώνα — είναι ό,τι πρέπει μέσα σε αχνιστούς ζωμούς από λαχανικά ή κρέας, και φυσικά συνοδεύουν τέλεια ένα σωρό άλλα πιάτα.
Η συνταγή είναι απλή και γρήγορη, χωρίς πολλά υλικά και χωρίς πολύ κόπο. Δεν χρειάζονται αυγά, άρα είναι vegetarian, vegan και νηστίσιμα.. Ταιριάζουν υπέροχα σε σούπες, σε φαγητά κατσαρόλας όπως ραγού ή κοκκινιστά, ή ακόμα και σε σαλάτες με λίγη σάλτσα ή dressing.
Χρειάζεστε μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλάτι, λίγη σόδα και νερό. Το ζυμάρι πρέπει να βγει σκληρό, οπότε μετά από ένα αρχικό ανακάτεμα, το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 3 ώρες, με δύο μικρά ζυμώματα ενδιάμεσα. Το αποτέλεσμα είναι ζύμη ελαστική και έτοιμη να κοπεί σε λεπτές λωρίδες.
Μικρό tip: Τα noodles λόγω της σόδας και του αλευριού πρέπει να βράζουν πρώτα σε άφθονο νερό για να φύγει το περιττό άμυλο και μετά να τα προσθέστε στο πιάτο σας. Μην κάνετε το λάθος να τα ρίξετε απευθείας στο ζωμό όπως έκανα εγώ την πρώτη φορά — απορροφούν τα πάντα και… εξαφανίζουν τα υγρά από το πιάτο!
Δείτε στο βίντεο όλα τα βήματα για να φτιάξετε τα noodles σας, πώς να τα βράσετε σωστά και πώς να τα αποθηκεύσετε εάν θέλετε να τα φυλάξετε για άλλη φορά. Σας υπόσχομαι πως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!
NOODLS
Μερίδες: 300 γρ. Μαγιονέζα
Χρόνος προετοιμασίες: 3 λεπτά (παστερίωση)
Χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Υλικά συνταγής
Για τα νούντλς
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 80-100 ml χλιαρό νερό
Για την σούπα
- 300 γρ. χοιρινή σπάλα ή μοσχάρι ή κοτόπουλο
- 1 καρότο,
- 70 γρ. αρακά
- 1 κρεμμύδι
- 1 κούπα μπρόκολο
- 1 κολοκύθι
- 1 Δαφνόφυλλο
- 7 κόκκους μπαχάρι
- 3 λεπτές φέτες φρέσκο τζίντζερ
- 80 γρ. (1/4 κουπα) καλαμπόκι
- Λίγο σέλερι
- 1,5 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό της αρεσκεία σας
- Ελαιόλαδo
- Αλάτι-Πιπέρι
- Λίγο πράσο
Εκτέλεση
- Βράζουμε το αβγό σε χαμηλή θερμοκρασία και με τη βοήθεια ενός θερμόμετρου περιμένουμε να φτάσει στους 59-60 βαθμούς Κελσίου. Θέλει μεγάλη προσοχή να μην τους ξεπεράσει γιατί το αβγό θα ψηθεί. Μόλις φτάσει σους 60 βαθμούς κατεβάζουμε από τη φωτιά και κρατάμε για 3 λεπτά την θερμοκρασία μεταξύ 59-60 βαθμούς. Αν πάει να κατέβει από τους 59 βαθμούς το ξαναβάζετε στη φωτιά μέχρι να ανέβει λίγο και αποσύρετε πάλι. αυτό το κάνετε για να κρατήσετε την θερμοκρασία για 3-4 λεπτά και να παστεριωθεί το αβγό χωρίς να ψηθεί.
- Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα βαθύ κανάτι.
- Με ένα ραβδομπλέντερ ξεκινάμε να χτυπάμε το μείγμα μας από χαμηλά και σιγά-σιγά ανεβαίνουμε προς τα πάνω.
- Μπορούμε να το κάνουμε και με ένα αναδευτήρα αβγών ρίχνοντας το λάδι σε λεπτή ροή μέσα στα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας παράλληλα δυνατά.
- Αποθηκεύουμε σε ένα καθαρό και αποστειρωμένο βάζο μέσα στο ψυγείο.
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!
