Irini's

Homestyle Cooking

Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά

Κατσικάκι με μυρωδικά σε λαδόκολλα και σως μουστάρδας

Τρυφερό κατσικάκι ή αρνί, ψημένο σε λαδόκολλα με αρωματικά βότανα και συνοδεία σως μουστάρδας, για ένα Πάσχα γεμάτο νοστιμιά και παράδοση.

2

Καλησπέρα φίλοι μου και χρόνια πολλά! 
Μπαίνουμε στη Μεγάλη Εβδομάδα, στην τελική ευθεία για την Κυριακή του Πάσχα, και σας έχω μια συνταγή που θα κάνει το τραπέζι σας πραγματικά ξεχωριστό.

Σήμερα φτιάχνουμε κατσικάκι με μυρωδικά σε λαδόκολλα και σως μουστάρδας – πεντανόστιμο, τρυφερό και γεμάτο αρώματα! Φυσικά, αν προτιμάτε, μπορείτε να το φτιάξετε και με αρνί.

  • Τι κρέας να διαλέξετε

Προτιμήστε μικρό σε ηλικία κατσικάκι ή αρνί, και επιλέξτε κομμάτια όπως σπάλα, μπούτι ή και τα δύο μαζί, όπως έκανα κι εγώ.

  • Τα αρώματα που κάνουν τη διαφορά

Η γεύση απογειώνεται με τα φρέσκα μυρωδικά: άνηθο, μαϊντανό, μάραθο, δεντρολίβανο και φρέσκο σκόρδο, που είναι και στην εποχή του!
Με λίγο ελαιόλαδο, φρεσκοστυμμένο λεμόνι και τα σωστά καρυκεύματα, θα έχετε ένα αποτέλεσμα γεμάτο άρωμα και νοστιμιά.

  • Μικρά μυστικά επιτυχίας
  • Πλύνετε καλά το κρέας και στεγνώστε το σχολαστικά – δεν θέλουμε υγρασία.

  • Στη λαδόκολλα θα ψηθεί στα ζουμάκια του και θα γίνει λουκούμι.

  • Οι τρύπες στο κρέας πρέπει να είναι βαθιές για να εισχωρήσουν τα μυρωδικά.

  • Μην βάζετε πολύ αλάτι από την αρχή· καλύτερα στο τέλος, αφού ανοίξετε τη λαδόκολλα και το ξαναψήσετε λίγο για να πάρει χρώμα.

Και όταν έρθει η ώρα να το ανοίξετε… θα δείτε το κρέας να λιώνει με το που το ακουμπάς και να ξεκολλάει εύκολα από το κόκαλο. Αυτό σημαίνει ότι έχει ψηθεί τέλεια!

Αν φέτος θέλετε να δοκιμάσετε κάτι ξεχωριστό αλλά και παραδοσιακό για το πασχαλινό τραπέζι, το κατσικάκι με μυρωδικά σε λαδόκολλα είναι η ιδανική επιλογή. Συνδυάζει γεύση, άρωμα και απλότητα. Δοκιμάστε το και θα το θυμάστε για καιρό!

ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

Μερίδες: 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίες: 40 λεπτά    

Χρόνος ψησίματος:

Υλικά συνταγής

  • 2 κιλά σπάλα,μπούτι από κατσικάκι
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια (μόνο το
    πράσινο μέρος)
  • Από 1/2 ματσάκι μάραθο,άνηθο, μαϊντανό
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 1-2 κλωνάρια θυμάρι
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ρίγανη, mix για αρνάκι
  • Χυμό 1/2 λεμονιού
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το κρέας.
  • Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά, τα ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ.
  • Τρυπάμε το κρέας σε διάφορα σημεία και βάζουμε λίγο από το μείγμα μέσα στην εσοχή. Το κλείνουμε μέσα σε λαδόκολλά και το τυλίγουμε καλά. Το ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου σε αντιστάσεις στην δεύτερη θέση του φούρνου σας για 1 ώρα και 45 λεπτά.
  • Βγάλτε το κρέας από το φούρνο το ανοίγετε και το ξαναβάζετε να ψηθεί για άλλα 15 λεπτά και να πάρει χρώμα.
  • Αν θέλετε ανακατέψτε το ζουμάκι που έχει το φαγητό (αφού αφαιρέστε αρκετό από το λίπος), με λίγη μουστάρδα, μπαχαρικά για αρνάκι και 1 κ.σ. πετιμέζι.

Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο

Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!

 
 

 

 

signature 2025

Irini's

Homestyle Cooking

Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα. Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

 Julia Child

Ακολουθήστε με..
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab

Αφήστε μια απάντηση