Irini's

Homestyle Cooking

Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά

Καρυδομπουκίτσες με επικάλυψη σοκολάτας – καρυδόπιτα αλλιώς!

Η αγαπημένη γεύση της καρυδόπιτας σε μορφή μπουκίτσας! Αφράτες, πεντανόστιμες και καλυμμένες με σοκολάτα – το ιδανικό γλυκό για το σπίτι ή για κέρασμα.

6

Αυτή δεν είναι η κλασική καρυδόπιτα που ξέρεις! Εδώ σου έχω μια γλυκιά παραλλαγή σε μορφή μπουκίτσας, που τρώγεται με τη μία και… πριν το καταλάβεις έχεις φάει πέντε!

 Φτιάχνουμε ένα αφράτο, απλό κέικ καρυδόπιτας χωρίς σιρόπι, με βασικά υλικά: γάλα, αλεύρι, κρόκους αυγών και φυσικά λεπτοτριμμένο καρύδι για έξτρα άρωμα και υφή.

 Ψήνεται σε μικρές φόρμες σιλικόνης μπορείς να επιλέξεις ό,τι σχέδιο θες και έτσι κάθε κομμάτι γίνεται μια ατομική καρυδομπουκίτσα. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει αναλόγως το μέγεθος, αλλά γενικά υπολόγισε 12–18 λεπτά. Κάνε το τεστ με την οδοντογλυφίδα για σιγουριά.

 Όταν ψηθούν, λιώνεις σοκολάτα της επιλογής σου – μαύρη κουβερτούρα, σοκολάτα γάλακτος, πραλίνα ή και λευκή – και γεμίζεις τις θήκες. Τοποθετείς τις μπουκίτσες από πάνω και αφήνεις να παγώσει στο ψυγείο, ώστε να κολλήσει καλά η σοκολάτα.

 Ένα γλυκό εύκολο, εντυπωσιακό και πεντανόστιμο, ιδανικό για κεράσματα, τραπέζια ή για το καθημερινό γλυκάκι στο σπίτι.

ΚΑΡΥΔΟΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ

Μερίδες: 600 γρ. από το κάθε χρώμα περίπου  

Χρόνος προετοιμασίες: 40 λεπτά    

Χρόνος στεγνώματος: Ανάλογα την εποχή θέλει 4- 7 μέρες με τον ήλιο και τον αέρα.

Στο φούρνο θα χρειαστεί 6 ώρες το λιγότερο, ανάλογα με το φούρνο σας.

Υλικά συνταγής

  • 6 κρόκους
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 50 ml γάλα
  • 50 ml ηλιέλαιο
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. υγρό βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 50 γρ. καρυδόψυχα
  • Σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  • Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και εναλλάξ το αλεύρι (κοσκινισμένο), το γάλα και το ηλιέλαιο. Ανακατεψτε απαλά το μείγμα με μια μαρίζ για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα.
  • Προσθέστε τη βανίλια. Τελευταία ρίχνουμε σε μικρές δόσης τη καρυδόψυχα.
  • Βάζετε το μείγμα σε ένα κορνέ, αλείφετε με ηλιέλαιο τα φορμάκια σιλικόνης και προσθέστε σιγά-σιγά το μείγμα σε κάθε θήκη.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, σε αντιστάσεις στην δεύτερη θέση του φούρνου.
  • Ανάλογα το μέγεθος κάθε φόρμας είναι και ο χρόνος ψησίματος. Στις μπουκίτσες θα χρειαστείτε περίπου 12 λεπτά ενώ στις πιο μεγάλες φόρμες 15-18 λεπτά είναι αρκετά. Κάντε το τεστ τις οδοντογλυφίδας για να δείτε αν έχουν ψηθεί.
  • Αφήστε τα κεκάκια να κρυώσουν καλά και λιώστε την σοκολάτα. Στα ίδια φορμάκια αλείψτε την σοκολάτα σε λεπτό στρώμα, τοποθετείτε πάλι πίσω τα κέικ και αφήστε να παγώσει και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο

Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!

 
 

 

 

signature 2025

Irini's

Homestyle Cooking

Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα. Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

 Julia Child

Ακολουθήστε με..
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab

Αφήστε μια απάντηση