Irini's
Homestyle Cooking
Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά
Κέικ βανίλια – κακάο με κεράσια
Ένα γλυκό που συνδυάζει τη γεύση της κλασικής βανίλιας με το κακάο και την έκπληξη των ζουμερών κερασιών!

Μπορεί ο καιρός να μας μπερδεύει χιόνι στην Άνοιξη, ποιος να το περίμενε; αλλά η κουζίνα μας είναι πάντα το καταφύγιο που μας φτιάχνει τη διάθεση! Σήμερα σας έχω ένα απλό, αλλά εξαιρετικά γευστικό γλυκό: κέικ βανίλια–κακάο με ολόκληρα κεράσια.
Πρόκειται για ένα αφράτο και αρωματικό κέικ που ξεχωρίζει χάρη στην ισορροπία της βανίλιας με το κακάο, ενώ τα κεράσια το απογειώνουν χαρίζοντας χρώμα, σχήμα και νοστιμιά σε κάθε μπουκιά.
Τα υλικά είναι απλά και τα έχετε σίγουρα στην κουζίνα σας, ενώ η εκτέλεση είναι πανεύκολη. Ακολουθήστε τα βήματα του βίντεο και θα έχετε ένα γλυκό που θα συνοδεύσει υπέροχα τον καφέ ή το απογευματινό σας ρόφημα.
Φτιάξτε το, μοιραστείτε το με την οικογένεια και τους φίλους σας και απολαύστε το χαμόγελο στα πρόσωπά τους. Ένα μικρό κομμάτι είναι αρκετό για να σας γλυκάνει τη μέρα!
ΚΕΙΚ ΚΕΡΑΣΙ ΜΕ ΚΑΚΑΟ
Μερίδες: 18-20 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίες: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 45-50 λεπτά

Υλικά συνταγής
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 30 γρ. Μπέικιν πάουντερ
- 4 μεσαία αυγά
- 10 γρ. κακάο
- 300 γρ. ζάχαρη
- 210 ml ηλιέλαιο
- 180 ml ανθρακούχο νερό
- 300 γρ. κεράσια καθαρισμέναφρέσκα ή κονσέρβα ή κατεψυγμένα
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ χτυπήστε δυνατά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίξτε το αλεύρι με το ανθρακούχο εναλλάξ, ενδιάμεσα ρίξτε το μπέικιν. Τέλος προσθέστε το ηλιέλειο και το αλάτι.
- Χωρίστε στη μέση το χυλό και προσθέστε στο ένα την βανίλια με το έξτρα αλεύρι και στ άλλο μισό το κακάο.
- Λαδώστε και περάστε από αλεύρι μια φόρμα του κέικ βάλτε εναλλάξ απο τα δυο μείγματα το ένα δίπλα στο άλλο από δυο φορές το καθένα.
- Ρίξτε τα μισά κεράσια από πάνω και επαναλάβετε άλλη μια φορά, μόνο που αυτή τη φορά βάλτε την βανίλια πάνω από το κακάο και αντίστοιχα το ίδιο με τα υπόλοιπα. Τελειώστε με τα άλλα μισά κεράσια από πάνω.
- Ανακατεύψτε με ένα καλαμάκι ξύλινο να ενωθούν τα λίγο τα δυο μείγματα.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στην μεσαία θέση για 45-50 λεπτά.
- Όταν ψηθεί ανοίξτε λίγο το φούρνο και αφήστε μέσα το κέικ για 30 λεπτά. Βγάλτε το απ’ τη φόρμα μόλις κρυώσει λίγο. Πασπαλίστε με λίγη άχνη απ’ πάνω.
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!
