Irini's
Homestyle Cooking
Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά
Αφράτα κορνέ για αλμυρές αλλά και γλυκιές απολαύσης
Φτιάξτε αφράτα, σπιτικά κορνέ ψωμιού και γεμίστε τα με ό,τι λαχταράτε, από σαλάτες και τυριά μέχρι πραλίνα και μαρμελάδα! Ιδανικά για μπουφέ, πάρτι και απολαυστικές λιχουδιές στο σπίτι.

Όλοι έχουμε δοκιμάσει τα κλασικά, λαχταριστά γλυκά κορνέ γεμισμένα με κρέμα ζαχαροπλαστικής σε διάφορες γεύσεις. Ήρθε όμως η στιγμή να τα απολαύσουμε και στην αλμυρή τους εκδοχή – με αφράτο, ψωμένιο περίβλημα και γεμίσεις που απογειώνουν τη γεύση!
Αυτά τα αφράτα κορνέ είναι ιδανικά για αλμυρές και γλυκές απολαύσεις:
Γεμίστε τα με σαλάτες (π.χ. με σολομό ή τόνο)
Τυριά, αλλαντικά και dips
Ψητό κρέας με σάλτσα BBQ
Τυρί κρέμα και σπιτική μαρμελάδα
Ή απλώς πραλίνα φουντουκιού για γλυκιά έκδοση!
Η υφή τους θυμίζει αφράτο ψωμάκι, μαλακό και ευχάριστο στο δάγκωμα. Με τη δόση της συνταγής φτιάχνετε περίπου 8 μεσαία κορνέ – φυσικά, μπορείτε να διπλασιάσετε ή να τριπλασιάσετε την ποσότητα ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Είναι εξαιρετική επιλογή για κάθε τραπέζι, ιδιαίτερα σε πάρτι ή σερβίρισμα μπουφέ – είναι ευπαρουσίαστα, πρακτικά και ευχάριστα για μικρούς και μεγάλους.
Μικρό tip:
Αφού τα ψήσετε και τα αφήσετε να κρυώσουν, μπορείτε να τα φυλάξετε άδεια σε σακουλάκια τροφίμων και να τα καταψύξετε. Έτσι θα τα έχετε έτοιμα όποτε τα χρειαστείτε – απλώς τα ξεπαγώνετε και γεμίζετε ανάλογα με τη διάθεση και την περίσταση.
Καλή επιτυχία και… ετοιμαστείτε για πολλές παραλλαγές!
ΚΟΡΝΕ
Μερίδες: 8 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίες: 2 ώρες και 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά

Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη
- 550 γρ. αλεύρι σκληρό
- 113 γρ. ζεστό νερό(40C)
- 120 γρ. ζεστό γάλα(40C)
- 50 γρ. ζάχαρη
- 9 γρ. ξηρή μαγιά
- 40 γρ. ελαιόλαδο
- 1 αβγό
- 6 γρ. αλάτι
Για το άλειμμα
- 1 κρόκο + 1 κ.σ. γάλα
- σουσάμι λευκό + μαύρο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ του μίξερ βάζουμε όλα τα στέρεα υλικά και τα ανακατεύουμε, ρίχνουμε τα υγρά και ξεκινάμε το ζύμωμα για 8 λεπτά.
- Ζυμώστε λίγο στα χέρια και στην συνέχεια αφήστε στην άκρη να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα.
- Κόψτε σε 8 ίσα κομμάτια την ζύμη και πλάστε μπαλίτσες. Αφήστε τις να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
- Ανοίγετε κάθε μπαλίτσα σε μπαστούνι μήκους 40-45 εκ. και έπειτα το τυλίγετε γύρω-γύρω από ένα μεταλλικό χωνί ψησίματος. Αν δεν έχετε στην αρχή του βίντεο σας δείχνω πως να κατασκευάσετε με χαρτί και αλουμινόχαρτο.
- Βάλτε τα κορνέ σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά.
- Αλείψτε με το αβγό και πασπαλίστε με το σουσάμι.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά στη μεσαία θέση του φούρνου.
- Μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι γλυκιά ή αλμυρή γεύση θέλετε.
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!
