Irini's
Homestyle Cooking
Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά
Ψαροκροκέτες
Λαχταριστές, τραγανές και γεμάτες γεύση, αυτές οι ψαροκροκέτες είναι η ιδανική λύση για ένα υγιεινό και νόστιμο γεύμα

Αν το παιδί σας “στραβώνει” κάθε φορά που βλέπει ψάρι στο πιάτο του, ήρθε η ώρα να αλλάξετε στρατηγική με τραγανές ψαροκροκέτες που θα το κάνουν να ζητάει… και δεύτερη μερίδα! Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για γονείς που προσπαθούν να εντάξουν το ψάρι στο εβδομαδιαίο μενού χωρίς γκρίνιες.
Αγοράστε φρέσκο ή κατεψυγμένο φιλέτο ψαριού μπακαλιάρος, γλώσσα, πέρκα ή όποιο είδος αγαπάτε και ετοιμάστε έναν νόστιμο και υγιεινό μεζέ που μυρίζει Ελλάδα. Με απλά υλικά και σωστό μαγείρεμα, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Το παν είναι να αφαιρέσουμε την περιττή υγρασία από το ψάρι και να δημιουργήσουμε ένα αφράτο μείγμα με αρωματικά που θα δώσει χαρακτήρα στις κροκέτες.
Οι ψαροκροκέτες αυτές μπορούν να τηγανιστούν για τραγανή κρούστα ή να ψηθούν στον φούρνο για μια πιο ελαφριά εκδοχή. Σερβίρετε τις ζεστές, με συνοδεία από σπιτική σως γιαουρτιού ή λεμονιού, και μην ξεχάσετε και το ποτηράκι ρακί αν τις απολαμβάνετε με παρέα, τους πάει γάντι!
Είτε για το κυριακάτικο τραπέζι, είτε για παιδικό lunchbox, είτε σαν μεζεδάκι με ούζο, αυτές οι ψαροκροκέτες είναι εύκολες, γρήγορες και εγγυημένα αγαπημένες!
ΨΑΡΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
Μερίδες: 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίες: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:

Υλικά συνταγής
- 2 κιλό λευκό ψάρι φιλέτο (Μπακαλιάρος, γλώσσα, πέρκα)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια,
- 1 κ.γ. μείγμα για θαλασσινά
- 2 κ.γ. αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.γ. σκόνη μουστάρδα
- 1/2 κ.γ. πάπρικα
- 5 αβγά
- Αλεύρι σκληρό κίτρινο
- Φρυγανιά τριμμένη
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Αν το ψάρι είναι κατεψυγμένο κάνουμε το εξής: Ξεπαγώνετε το ψάρι και το πλένετε. Το αφήνουμε να στραγγίξει πολύ καλά για ένα βράδυ μέσα στο ψυγείο. Όταν θέλουμε να το μαγειρέψουμε ταμπονάρουμε με ψαρτί κουζίνας να μην έχει καθόλου υγρασία.
- Στο φρέσκο ψάρι πλένετε καλά το ψάρι, στραγγίζετε καλά και σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και το κόβετε σε μικρές μερίδες.
- Μαρινάρουμε το ψάρι με τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετεβπολύ απαλά να μην διαλύσουμε το ψάρι.
- Ετοιμάζουμε το πανάρισμα, αλεύρι, αβγά χτυπημένα και φρυγανιά. Περνάμε με αυτή τη σειρά τα κομμάτια ψαριού και τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Αν έχετε θερμόμετρο, ζεσταίνετε το λάδι στους 160 βαθμούς Κελσίου. Ψήνετε για 5-8 λεπτά γυρνώντας 2-3 φορές το ψάρι από κάθε πλευρά.
- Μπορείτε να ψήσετε και σε φούρνο για 35 λεπτά στους 190 βαθμούς Κελσίου.
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!
