Irini's

Homestyle Cooking

Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά

Τραγανά κεφτεδάκια λαχανικών

Αφράτα μέσα, τραγανά έξω! Αυτά τα κεφτεδάκια λαχανικών είναι ιδανικά για παιδιά και ενήλικες. Φούρνου ή τηγανητά, φτιάχνονται εύκολα και γίνονται ανάρπαστα!

l

Αν δεν έχετε δοκιμάσει αυτά τα τραγανά κεφτεδάκια λαχανικών, ήρθε η στιγμή! Είναι τόσο νόστιμα και ευχάριστα που γίνονται ανάρπαστα κάθε φορά που τα σερβίρω. Έχουν υπέροχη, αφράτη γέμιση από φρέσκα λαχανικά και μια εξωτερική χρυσαφένια, τραγανή κρούστα που κερδίζει μικρούς και μεγάλους από την πρώτη μπουκιά.

 Ιδανικά για παιδικά γεύματα, σχολικά κολατσιό ή ελαφρύ μεσημεριανό, αυτά τα κεφτεδάκια φτιάχνονται εύκολα με υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι. Τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα λαχανικά ώστε να αποβάλλουν την υγρασία τους – αυτό είναι το μοναδικό τους “μυστικό”. Έτσι αποφεύγουμε να βγάλουν υγρά στο τηγάνισμα ή στο ψήσιμο και πετυχαίνουμε ένα ομοιογενές, σφιχτό μείγμα που πλάθεται πανεύκολα.

 Στη συνέχεια, τα περνάμε από αβγό και φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε καλής ποιότητας αραβοσιτέλαιο για πιο ανάλαφρη γεύση ή –για μια πιο υγιεινή εκδοχή– τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C, με αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά. Απλώς τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν όμορφο, καστανόχρυσο χρώμα.

 Τα κεφτεδάκια αυτά είναι εξαιρετικά και ως συνοδευτικό ή σνακ – συνοδέψτε τα με δροσερό γιαούρτι ή σπιτική σως με γιαούρτι και λεμόνι για ακόμα περισσότερη νοστιμιά!

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Μερίδες: 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίες: 20 λεπτά    

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά στο φούρνο.

Υλικά συνταγής

400 γρ. βραστές πατάτες
2 καρότα
160 γρ. φρέσκα στρογγυλά φασολάκια
1 μέτριο κολοκύθι
100 γρ. πράσο
100 γρ. γραβιέρα
2 αυγά, Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Από 1/2 κ.γ. δυόσμο

θυμάρι, ματζουράνα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι-Πιπέρι

Για το πανάρισμα
3 αυγά
200 γρ. φρυγανιά

Αραβοσιτέλειο για
το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  • Για αρχή σοτάρετε τα λαχανικά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και ρίξτε το σκόρδο, το πράσο, καρότο, κολοκύθι, φασολάκι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά να μαραθούν. Αφαιρέστε το σκόρδο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει λίγο.
  • Βράστε τις πατάτες για 25 λεπτά και με το ειδικό εργαλείο τις πολτοποιούμε. Προσθέστε το τυρί, το μαϊντανό τα αβγά το μοσχοκάρυδο, τα σοταρισμένα λαχανικά, αλάτι πιπέρι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν.
  • Με ένα κουτάλι για μεζούρα παίρνετε από το μείγμα μια ποσότητα 35 γρ. περίπου και πλάθετε μπαλάκια. Τα περνάτε από το αβγό και μετά από την φρυγανιά. Φτιάξτε όλο το μείγμα και τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο.
  • Βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι αραβοσιτέλαιο να ζεσταθεί 175 βαθμούς Κελσίου. Σε μέτρια θερμοκρασία τηγανίζετε τα κεφτεδάκια φροντίζοντας ναυπάρχει αρκετό κενό μεταξύ τους. Τηγανίζετε για 4-5 λεπτά την κάθε μεριά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αν επιλέξτε να ψήσετε τα κεφτεδάκια σε φούρνο ψήστε στους 180°C, με αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο πριν τα φουρνίσετε.

Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο

Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!

 
 

 

 

signature 2025

Irini's

Homestyle Cooking

Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα. Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

 Julia Child

Ακολουθήστε με..
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab

Αφήστε μια απάντηση