Irini's

Homestyle Cooking

Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά

Σπιτικοί Κύβοι Λαχανικών

Ο απόλυτος τρόπος να δώσετε νοστιμιά στα φαγητά σας με φυσικά, σπιτικά υλικά γεμάτα άρωμα και νοστιμιά της ελληνικής μας γης.

2

Την αγάπη μου για τα λαχανικά και τα αρωματικά βότανα σας την έχω εξομολογηθεί πολλές φορές – ίσως και να σας έχω “ζαλίσει” λίγο, το ξέρω! Αλλά πώς να μην μοιραστώ κάτι τόσο όμορφο; Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη δύναμη της φύσης με τη σοφία της κουζίνας: σπιτικοί κύβοι λαχανικών, φτιαγμένοι με τα δικά σας χέρια και μόνο με αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά, χωρίς επεξεργασμένα λίπη και χωρίς υπερβολικό αλάτι.

 Αν έχετε μποστάνι ή πρόσβαση σε καλά, καθαρά λαχανικά και βότανα, αυτή η συνταγή είναι ο τέλειος τρόπος να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους στην κατάψυξη και να έχετε πάντα στο χέρι συμπυκνωμένο άρωμα και γεύση για σούπες, σάλτσες, μαγειρευτά ή ό,τι άλλο φανταστείτε.

 Το κάθε κυβάκι είναι περίπου 20 γραμμάρια και διαλύεται εύκολα σε 500ml νερό, δίνοντας στο φαγητό σας βάθος και σπιτική νοστιμιά. Μπορείτε να τους φυλάξετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον έξι μήνες. Φτιαγμένοι με φροντίδα και αγάπη, αυτοί οι κύβοι είναι ένα διατροφικό “θησαυροφυλάκιο” που δεν θα θέλετε να λείπει από την κουζίνα σας!

ΣΠΙΤΙΚΟΙ ΚΥΒΟΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Μερίδες: 32 κομμάτια

Χρόνος προετοιμασίες: 10 λεπτά  

Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Χρόνος κατάψυξης: 5 -6 ώρες 

Υλικά συνταγής

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο
    1 κολοκύθι
  • 1 πατάτα
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 σελινόριζα

 

  • Βασιλικό, Θυμάρι, Μαϊντανό, Άνηθο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 δαφνόφυλλο
  • Αλάτι-Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια όλα τα λαχανικά.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρετε για λίγα λεπτά τα λαχανικά. Μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά.
  • Αφού ψηθούν και μαλακώσουν, πολτοποιήστε. Θα δημιουργηθεί ένας πουρές όπου στη συνέχεια θα τον στρώσετε σε ένα ταψί 30 χ 20 εκ.
  • Βάλτε το ταψί στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες να παγώσει καλά.
  • Κόψτε με ένα καλό μαχαίρι το παγωμένο πουρέ σε μικρά κυβάκια 4 χ 5 εκ. και τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο.
  • Διατηρήστε τα για 6 μήνες στην κατάψυξη, ένας κύβος αντιστοιχεί σε 500 ml νερό.

Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο

Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!

 
 

 

 

signature 2025

Irini's

Homestyle Cooking

Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα. Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

 Julia Child

Ακολουθήστε με..
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab

Αφήστε μια απάντηση