Irini's

Homestyle Cooking

Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά

Σοκολατένια Ταρτάκια με Βελούδινη Μους

Δοκίμασε τα πιο λαχταριστά σοκολατένια ταρτάκια με βελούδινη μους, μπισκοτένια βάση και φρέσκα φρούτα. Ένα εντυπωσιακό γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους!

11

Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας και αναζητάτε ένα εντυπωσιακό, ατομικό γλυκό, τότε αυτά τα σοκολατένια ταρτάκια με φρούτα είναι ό,τι πρέπει! Είναι ένα γλυκό που κερδίζει τις εντυπώσεις με την εμφάνιση και την πλούσια γεύση του – ιδανικό για τραπέζια, γιορτές ή απλώς για να κακομάθετε τον εαυτό σας.

Κάθε ταρτάκι αποτελείται από:

 Μια μπισκοτένια σοκολατένια βάση
 Μια βελούδινη, πλούσια μους σοκολάτας
 Φρέσκα κόκκινα φρούτα, ξηρούς καρπούς και λιωμένη σοκολάτα για διακόσμηση

Η βάση είναι πανεύκολη, με λίγα υλικά και με υπέροχη υφή. Η μους από πάνω είναι ουσιαστικά μια σοκολατένια γκανάζ που αφρατεύεται με σαντιγί, για να γίνει ανάλαφρη και λιώνει στο στόμα. Τα φρούτα δίνουν ισορροπία, φρεσκάδα και χρώμα, ενώ οι ξηροί καρποί προσθέτουν τραγανή υφή.

Μικρά Μυστικά για Τέλεια Ταρτάκια:

  1. Χρησιμοποιήστε παγωμένο βούτυρο. Κρατήστε το στο ψυγείο κομμένο σε κύβους έως τη χρήση. Το κρύο είναι απαραίτητο για να έχετε σωστή υφή στη ζύμη.

  2. Μην παραδουλεύετε τη ζύμη. Ζυμώνετε μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά.

  3. Αφήστε τη ζύμη να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα – έτσι θα ανοίξει πιο εύκολα και δεν θα κολλάει.

  4. Αν κατά το άνοιγμα μαλακώσει, ξαναβάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Η ζύμη δουλεύεται καλύτερα όταν είναι κρύα.

  5. Αφήστε τα ταρτάκια στο ψυγείο και αφού τα έχετε φορμάρει, για άλλη 1 ώρα πριν τα ψήσετε. Έτσι κρατούν το σχήμα τους τέλεια στο φούρνο.

 Tips για διακόσμηση: Χρησιμοποίησε φράουλες, βατόμουρα, ράσμπερι και μύρτιλα. Μπορείς να πασπαλίσεις με καβουρδισμένο φουντούκι ή φιστίκι Αιγίνης και φυσικά να προσθέσεις λίγη λιωμένη κουβερτούρα για έξτρα απόλαυση.

Από τα γλυκά που εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά και εθίζουν με την πρώτη μπουκιά.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ

Μερίδες: 1 τάρτα 12 κομματιών ή 10 ταρτάκια 

Χρόνος προετοιμασίες: 2 ώρες και 40 λεπτά λεπτά    

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά + 8 λεπτά, συνολικά 28 λεπτά.

Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη

  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 30 γρ. αμυγδαλόψυχα
  • 30 γρ. κακάο
  • 110 γρ. παγωμένο βούτυρο
  • 1 αβγό
  • Μια πρέζα αλάτι
Για την κρέμα σοκολάτας
  • 284 γρ. κουβερτούρα
  • 330 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. σκόνη ζελατίνη
  • 2 κ.σ. παγωμένο νερό

Διακόσμηση

  • Φρούτα, ξηρούς καρπούς,
    σοκολάτα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ του μίξερ βάζετε όλα τα υλικά εκτός το βούτυρο και το αβγό. Τα ανακατεύετε λίγο και προσθέστε το βούτυρο, συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει το μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Προσθέστε τέλος το αβγό. 
  • Συνεχίζετε το ζύμωμα με το χέρι μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια ζύμη. Την βάζετε σε μια λαδόκολλα και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 3 χιλ. και στρώνουμε την ζύμη σε ταρτιέρα ή ατομικά ταρτάκια. Τα ξανα τοποθετείτε στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα. 
  • Τρυπάτε με ένα πιρούνι το εσωτερικό μέρος της τάρτας και τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αέρα στη μεσαία θέση στους 160 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Αφού περάσουν τα 20 λεπτά τα ξεφορμάρουμε και τα ψήνουμε πάλι για άλλα 8 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν τελείως.
  • Βάζουμε μισή κούπα από την κρέμα γάλακτος να βράσει. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε σαντιγί.
  • Ανακατεύετε την ζελατίνη μαζί με το παγωμένο νερό και αφήστε στην άκρη. Ρίξτε την καυτή κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ που έχετε κομματιάσει την κουβερτούρα και αφήστε να μείνει το μείγμα για 1-2 λεπτά. Στην συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να δέσει το μείγμα. Ζεσταίνετε για λίγο στα μικροκύματα την ζελατίνη χωρίς να την βράσετε και την ρίχνετε μέσα στο μείγμα σοκολάτας.
  • Αφήστε το μείγμα σοκολάτας να κρυώσει και να φτάσει στους 34-35 βαθμούς Κελσίου. Ενσωματώστε την σαντιγί σιγά-σιγά μέσα στο μείγμα.
  • Γεμίστε την τάρτα ή τα ταρτάκια με την μους. Τα βάζετε στο ψυγείο να σταθεροποιηθούν. Διακοσμήστε με φρούτα, ξηρούς καρπούς και τριμμένη σοκολάτα.

Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο

Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!

 
 

 

 

signature 2025

Irini's

Homestyle Cooking

Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα. Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

 Julia Child

Ακολουθήστε με..
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab

Αφήστε μια απάντηση