Irini's
Homestyle Cooking
Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά
Πασχαλινά κουλουράκια, τραγανά με άρωμα τσουρεκιού
Δυο γλυκά σε ένα! Τα πιο αρωματικά κουλουράκια του Πάσχα με μαχλέπι, μαστίχα και πορτοκάλι. Εύκολα στο πλάσιμο και έτοιμα σε λίγα λεπτά.

Αυτά τα πασχαλινά κουλουράκια είναι ιδιαίτερα γιατί συνδυάζουν την υφή και τη γεύση του παραδοσιακού κουλουριού με το άρωμα και τη νοστιμιά του τσουρεκιού. Η συνταγή περιλαμβάνει βούτυρο αγελάδος για πλούσια γεύση, μαχλέπι και μαστίχα που προσφέρουν βαθύ αρωματικό χαρακτήρα, και ξύσμα και λικέρ πορτοκαλιού για φρεσκάδα και ένταση.
Η ζύμη είναι απαλή, ελαστική, δεν κολλάει και δεν σκάει στο ψήσιμο. Πλάθεται πολύ εύκολα σε διάφορα σχήματα, όπως κοτσίδες ή σταυρουδάκια, και ψήνεται γρήγορα, διατηρώντας τη μαλακή και αφράτη υφή της.
Το αποτέλεσμα είναι κουλουράκια αρωματικά, με ωραία υφή, ιδανικά για το Πάσχα, για το κέρασμα ή για τον καφέ. Η διαδικασία είναι απλή και η εκτέλεση γίνεται βήμα-βήμα στο βίντεο, ώστε να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα, κάθε φορά.
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
Μερίδες: 30 γρ. κάθε κουλουράκι, συνολικά 60-70 κομμάτια περίπου
Χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά

Υλικά συνταγής
- 300 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωμ.
- 200 γρ. ζάχαρη
- 80 ml ζεστό γάλα
- 2 αυγά+2 ασπράδια (κρατάμε τους κρόκους για άλειμμα)
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 2 κ.γ. μαχλέπι
- 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γ. μαστίχα (χτυπημένη με 1 κ.σ. από την ζάχαρη)
- 140 ml κονιάκ ή λικέρ πορτοκαλιού
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο με την ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, το γάλα όπου έχετε βάλει το μπέικιν πάουντερ, μαστίχα, μαχλέπι, αλάτι, βανίλια και ξύσμα.
- Ρίχνουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και αμέσως μέσα στο μείγμα.
- Σε αυτό το σημείο ίσως φαίνεται το μείγμα ότι έχει κόψει, μην ανησυχείτε μόλις προσθέστε το αλεύρι θα φτιάξει.
- Όταν βάλετε όλο το αλεύρι το ζυμάρι δεν θα πρέπει να κολλάει και είναι αρκετά ελαστικό.
- Ξεκινάτε αμέσως να πλάθετε τα κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλετε. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου σε αντιστάσεις στην δεύτερη θέση του φούρνου για 20-25 λεπτά.
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!
