Η πιο εύκολη και γρήγορη λύση γεύματος για να είναι όλοι ευχαριστημένοι
στο σπίτι. Μου αρέσει να προσθέτω στο κιμά λαχανικά, δίνουν γεύση και
υγρασία στο μπιφτέκι, απαραίτητο για να σας γίνει ζουμερό. Αντικαθιστούν
το ψωμί το οποίο αφρατεύει μεν το μπιφτέκι αλλά δεν δίνει την επιπλέον
νοστιμιά. Βάλτε τώρα και την γεύση του τυριού στο εσωτερικό του και
απολαύστε το πιο νόστιμο μπιφτέκι που έχετε φάει ποτέ σας!

Διαλέξτε κιμά ανάμεικτο, μοσχάρι-χοιρινό. Αναμίξετε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν και βάλτε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο. Πλάστε τα μπιφτέκια προσθέτοντας στο εσωτερικό τους το τυρί το οποίο θα είναι gouda, emmental ή κάποιο άλλο κίτρινο τυρί της προτίμησης σας. ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο και απολαύστε τα με φρέσκια σαλάτα, πατάτες τηγανιτές ή φούρνο ή ακόμα ακόμα και με ένα αρωματικό ριζότο!
 
Δείτε την συνταγή σε βίντεο
 
Υλικά 

1 κιλό κιμά (50% μοσχ. 50% χοιρ.)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
1 κολοκύθι
1 κόκκινη πιπεριά
1 μικρή πατάτα
Μαϊντανό
1 κ.γ. mix ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι
1 αβγό
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιππέρι

10 κομμάτια τυρί emmental ή
 gounda

Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή, στείλτε μου οποιαδήποτε απορία έχετε, θα χαρώ να μιλήσουμε!

Έως την επόμενη φορά να περνάτε καλά, πολλά-πολλά φιλιά σε όλους σας!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Irini's

Homestyle Cooking

Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά

Κασερόπιτα με σπιτικό φύλλο

Αφράτη, τραγανή και πεντανόστιμη, μια κασερόπιτα γεμάτη αρώματα και γεύση! Απ’ έξω σπιτικό φύλλο τύπου πίτσας και μέσα έχει μια ελαφριά μπεσαμέλ με μπόλικο κασέρι σε τρεις στρώσεις. Η απόλυτη εμπειρία της τυρόπιτας.

1

Σήμερα φτιάχνουμε μια μοσχοβολιστή κασερόπιτα με γεύση Ελλάδας και άρωμα σπιτικού. Η βάση της είναι σπιτικό φύλλο τύπου πίτσας λεπτό και τραγανό εξωτερικά, αφράτο και γεμάτο γεύση εσωτερικά. Το φύλλο έχει γιαούρτι και αυγό για έξτρα αφρατάδα και φτιάχνεται εύκολα, αρκεί να το αφήσετε να φουσκώσει σωστά.

Η γέμιση είναι ονειρική: Τρεις στρώσεις πλούσιου κασεριού, συνδυασμένες με αρωματικά μπαχαρικά και μυρωδικά. Στο κέντρο, μια βελούδινη μπεσαμέλ με λιωμένο κασέρι, που κάνει κάθε μπουκιά ακόμα πιο λαχταριστή!

Η πίτα μας είναι απολαυστική τόσο ζεστή όσο και κρύα, με αφράτη υφή και αρώματα που σε ταξιδεύουν σε μαμαδίστικα τραπέζια και Κυριακάτικα γεύματα με την οικογένεια.

Συμβουλή: Μην διστάσετε να ετοιμάσετε διπλή δόση, γιατί εξαφανίζεται μέσα σε λίγα λεπτά!

Μπιφτέκια με τυρί

Μερίδες: 600 γρ. από το κάθε χρώμα περίπου  

Χρόνος προετοιμασίες: 40 λεπτά    

Χρόνος στεγνώματος: Ανάλογα την εποχή θέλει 4- 7 μέρες με τον ήλιο και τον αέρα.

Στο φούρνο θα χρειαστεί 6 ώρες το λιγότερο, ανάλογα με το φούρνο σας.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό κιμά (50% μοσχ. 50% χοιρ.)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 μικρή πατάτα
  • Μαϊντανό
  • 1 κ.γ. mix ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι
  • 1 αβγό
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιππέρι
  • 10 κομμάτια τυρί emmental ή gounda

Εκτέλεση

Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο

Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!

 
 

 

 

signature 2025

Irini's

Homestyle Cooking

Δεν είναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά ή πολύπλοκα αριστουργήματα. Απλώς καλό φαγητό, από φρέσκα υλικά.

 Julia Child

Ακολουθήστε με..
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab
  • Opens in a new tab

Αφήστε μια απάντηση