Irini's
Homestyle Cooking
Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά
Τούρτα σοκολάτα με σως φράουλας
Ένας απίθανος συνδυασμός απόλαυσης, αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, δροσερή κρέμα λευκής σοκολάτας και ζελέ φράουλας σε μια τούρτα που κλέβει καρδιές!

Σας έχω μια υπέροχη, λαχταριστή τούρτα με γεύση σοκολάτας και φράουλας, που θα εντυπωσιάσει όποιον τη δοκιμάσει!
Ο συνδυασμός του σοκολατένιου παντεσπανιού, της βελούδινης κρέμας λευκής σοκολάτας και της παχύρρευστης σως φράουλας είναι απλώς μαγικός — ένας κλασικός, αλλά πάντα επιτυχημένος γάμος γεύσεων που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Μην φοβηθείτε τη διαδικασία! Είναι ίσως λίγο πιο χρονοβόρα από ένα απλό γλυκό, όμως το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω. Το μόνο που χρειάζεται είναι ακρίβεια στα υλικά και υπομονή με τους χρόνους παγώματος. Κάθε στρώση – είτε είναι κρέμα είτε ζελέ – πρέπει να πήζει σωστά πριν προσθέσουμε την επόμενη, ώστε να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.
Να θυμάστε επίσης πως η κρέμα λευκής σοκολάτας θα είναι αρχικά ρευστή, και ίσως νομίσετε ότι δεν πέτυχε· μην ανησυχείτε! Όπως πρέπει είναι — πήζει υπέροχα στο ψυγείο μετά από λίγες ώρες, αποκτώντας αυτή τη φίνα, αφράτη υφή που λιώνει στο στόμα.
Στο βίντεο θα δείτε ότι τα υλικά είναι στη μισή ποσότητα, γιατί έχω φτιάξει την τούρτα των 16 εκ. Αν θέλετε μεγαλύτερη τούρτα (28 εκ.), απλώς διπλασιάστε τα υλικά.
Όπως και να την φτιάξετε, είναι σίγουρο ότι θα σας μαγέψει με την εμφάνιση, τη γεύση και το άρωμά της!
ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Μερίδες: 12 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίες: 40 λεπτά
Χρόνος στεγνώματος: Για το παντεσπάνι:
Για την κρέμα:
Για την σως φράουλα:

Υλικά συνταγής
Παντεσπάνι
- 160 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωμ.
- 140 γρ. ζάχαρη
- 180 γρ. κουβερτούρα
- 6 κρόκους
- 8 ασπράδια σε θερμ. δωμ.
- 140 γρ. ζάχαρη άχνη
- 40 γρ. κακάο
- 160 γρ, αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 7 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα
- 280 ml φρέσκο γάλα
- 6 κρόκους
- 60 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 8 γρ. ζελατίνη (4 φύλλα)
- 560 ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
Για την μαρμελάδα φράουλα
- 400 γρ. φράουλες
- 160 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. πηκτίνη σε σκόνη
- Παντεσπάνι:
Χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε τους κρόκους έναν-έναν και, αφού αναμειχθούν καλά, ρίξτε την κουβερτούρα. Ανακατέψτε λίγο ακόμη και αφήστε το μείγμα στην άκρη.Χτυπήστε τα ασπράδια με λίγο αλάτι μέχρι να αρχίσουν να αφρατεύουν και στη συνέχεια προσθέστε σταδιακά την κρυσταλλική ζάχαρη. Συνεχίστε το χτύπημα δυνατά μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα και να σχηματίζει κορυφές.
Βάλτε μια μικρή ποσότητα μαρέγκας μέσα στο μείγμα βουτύρου και ανακατέψτε απαλά με μια μαρίζ. Προσθέστε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Ρίξτε την υπόλοιπη μαρέγκα σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας απαλά για να μη χαθεί ο όγκος της.Μοιράστε το μείγμα σε δύο ταψιά διαμέτρου 28 εκ. και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία θέση, σε αντιστάσεις, στους 180 °C για 20–30 λεπτά.
- Κρέμα λευκής σοκολάτας:
Βράστε το γάλα.
Χτυπήστε για λίγο τους κρόκους με τη ζάχαρη και, μόλις βράσει το γάλα, προσθέστε το αμέσως στο μείγμα των κρόκων. Ανακατέψτε να ενωθούν και ξαναβάλτε το μείγμα στο κατσαρολάκι.Προσθέστε τη ζελατίνη και τη λευκή κουβερτούρα. Αφήστε το σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
Αποσύρετε από το μάτι, σουρώστε το μείγμα και βάλτε το σε ένα μπολ.
Σκεπάστε το με διάφανη μεμβράνη, ακουμπώντας τη απευθείας πάνω στην κρέμα, ώστε να μην δημιουργηθεί πέτσα. Αφήστε την να κρυώσει.Όταν κρυώσει, ανακατέψτε την ελαφρά να μαλακώσει και να ξαναγίνει βελούδινη. Προσθέστε τη σαντιγί και ανακατέψτε για τελευταία φορά. Αφήστε την στην άκρη.
- Σως φράουλα: Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τις φράουλες με τη ζάχαρη και την πηκτίνη και αφήστε να βράσουν για 8 λεπτά.
Λιώστε τις με ράβδο χειρός και περάστε τη σως από σίτα.
Αφήστε την να κρυώσει. - Συναρμολόγηση:
Σε ένα τσέρκι 28 εκ. βάλτε πρώτα το ένα παντεσπάνι και από πάνω τη μισή κρέμα. Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει.
Ρίξτε από πάνω τη σως φράουλας και ξαναβάλτε το στο ψυγείο.Μόλις σφίξει, προσθέστε το δεύτερο παντεσπάνι και την υπόλοιπη κρέμα. Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για ένα βράδυ ή, τουλάχιστον, για 8 ώρες.
Διακοσμήστε όπως σας αρέσει — και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Εκτέλεση
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!
