Irini's
Homestyle Cooking
Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά
Κοτόπουλο με Μανιτάρια ala cream
Απαλό, νόστιμο και γεμάτο άρωμα, αυτό το φαγάκι θα σε κάνει να γλείφεις και το πιάτο! Δοκίμασε το με πουρέ, ρύζι ή μακαρόνια για τέλεια ισορροπία!

Αυτό το κοτόπουλο με μανιτάρια αλά κρεμ είναι από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές, γρήγορη, απολαυστική και ιδανική για όλη την οικογένεια! Συνδυάζει την τρυφερή υφή του κοτόπουλου με τη γήινη γεύση των μανιταριών και την πλούσια, βελούδινη σάλτσα κρέμας γάλακτος.
Είναι ένα πιάτο που σου δίνει την αίσθηση του «σπιτικού», με μια νότα πολυτέλειας που θα σας κάνει να το φτιάχνετε ξανά και ξανά!
Τι μέρος του κοτόπουλου να χρησιμοποιήσετε?
Διάλεξα φιλεταρισμένα μπούτια κοτόπουλου, γιατί έχουν πιο έντονη γεύση και μένουν ζουμερά. Θέλουν λίγο παραπάνω χρόνο στο ψήσιμο, αλλά το αποτέλεσμα σε ανταμείβει.
Αν προτιμάτε στήθος κοτόπουλου, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε – απλώς φροντίστε να το ψήσετε όχι περισσότερο από 8 λεπτά στον φούρνο για να μη στεγνώσει.
Ιδέες για συνοδευτικά
- Πουρές πατάτας με βούτυρο και μοσχοκάρυδο
- Ρύζι μπασμάτι ή ριζότο
- Φρέσκα μακαρόνια tagliatelle ή παπαρδέλες
- Πατάτες baby βραστές με βούτυρο και άνηθο
Τελικές συμβουλές:
- Μπορείς να προσθέσεις φρέσκο θυμάρι ή λίγη παρμεζάνα στο τέλος για έξτρα άρωμα.
- Αν θες πιο light εκδοχή, αντικατάστησε την κρέμα με light κρέμα ή γιαούρτι + λίγο γάλα.
- Διατήρησε το στο ψυγείο έως 2 ημέρες και ξαναζέστανε το ελαφρά χωρίς βράσιμο
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ALA CREAM
Μερίδες: 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίες: 10 λεπτά
Χρόνος στεγνώματος: 30 λεπτά συνολικά

Υλικά συνταγής
- 6 φιλέτα κοτόπουλο (μπούτι ή στήθος)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 500 γρ. μανιτάρια
- 100 γρ. μπέικον
- 50 ml λευκό κρασί
- 300 ml ζωμό κοτόπουλο
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 πρέζα θυμάρι και σκόρδο
- 1 κ.σ. Άνηθο (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώστε το κρέας και ροδίστε σε αντικολλητικό τηγάνι για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Βάλτε το σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.
- Χωρίς να καθαρίσετε το τηγάνι βάζετε να ψηθούν τα μανιτάρια στην ίδια θερμοκρασία. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε το βούτυρο και το λάδι. Βγάλτε τα από το τηγάνι και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάλτε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ροδίστε το κρεμμυδάκι με το μπέικον.
- Η πρωτεϊνη από το μπέικον θα κολλήσει στην κατσαρόλα οπότε μην ανησυχήσετε, αυτό θέλουμε να πετύχουμε για να σας βγει νόστιμη η σάλτσα. Μόλις ρίξετε τα υγρά θα ξεκολλήσουν.
- Προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, την μουστάρδα και συνεχίστε το βράσιμο για 5 λεπτά. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρει πάλι βράση. Δοκιμάστε και αν χρειάζεται βάλτε λίγο ακόμα αλάτι.
- Όταν ξεκινήσει να δένει η σάλτσα ρίξτε τα μανιτάρια το κρέας και τα ζουμάκια του, τον άνηθο και αφήστε να βράσει ακόμα 5 λεπτά να δέσουν όλα τα υλικά.
- Σβήνετε το μάτι, σκεπάστε το φαγητό και αφήστε το 10 λεπτά να ησυχάσει.
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!
