Irini's
Homestyle Cooking
Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά
Τσουρέκι με Γέμιση Σοκολάτας
Φτιάξε κορδονάτο τσουρέκι με γέμιση σοκολάτας που λιώνει στο στόμα! Μικρά αφράτα κομπάκια ζύμης ενωμένα σε μία λαχταριστή δημιουργία. Η πιο σοκολατένια εκδοχή του αγαπημένου μας τσουρεκιού, ιδανική για κάθε εποχή!

Το τσουρέκι είναι από τα πιο πολυαγαπημένα γλυκίσματα της ελληνικής παράδοσης και όχι μόνο το Πάσχα! Η σημερινή συνταγή είναι μία παιχνιδιάρικη, μοντέρνα εκδοχή του παραδοσιακού τσουρεκιού, γεμάτη γεύση και σοκολάτα: κορδονάτο τσουρέκι με γέμιση σοκολάτας!
Η διαδικασία είναι εύκολη και ιδιαίτερα ευχάριστη, αφού παίζουμε με τη ζύμη και τη μεταμορφώνουμε σε μικρά κομπάκια που το καθένα κρύβει μέσα του λίγη… σοκολατένια μαγεία. Το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο, υγρό, γεμάτο ίνες τσουρέκι που εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του.
Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα για απόλυτη επιτυχία:
Tips Εκτέλεσης:
Ζύμη σωστή = επιτυχία εγγυημένη. Ετοίμασε τη βασική ζύμη τσουρεκιού, δίνοντάς της καλό ζύμωμα ώστε να δημιουργηθούν οι ίνες και να γίνει ελαστική και αφράτη.
Μπάλες με γέμιση. Χώρισε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια, πλάσε τα σε μπάλες και γέμισέ τα με τριμμένη σοκολάτα ή νιφάδες κουβερτούρας.
Τοποθέτηση σε φόρμα. Βάλε τις γεμιστές μπάλες σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ, τη μία δίπλα στην άλλη, ώστε να ενωθούν μεταξύ τους καθώς φουσκώνουν.
Αναμονή για φούσκωμα. Άφησε τα να διπλασιαστούν σε όγκο. Μην βιάζεσαι — η υπομονή δίνει αφράτο αποτέλεσμα!
Προσεκτικό ψήσιμο. Ψήσε σε μέτρια θερμοκρασία (160–170°C) για να ψηθεί σωστά το εσωτερικό χωρίς να καεί η επιφάνεια. Αν χρειαστεί, σκέπασε με αλουμινόχαρτο προς το τέλος.
Το κορδονάτο αυτό τσουρέκι είναι ιδανικό για πρωινό, συνοδεία καφέ ή τσάι. Η σοκολάτα λιώνει διακριτικά μέσα στη ζύμη και ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους.
Καλή επιτυχία και… να μοσχοβολήσει το σπίτι σου αγάπη και σοκολάτα!
ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Μερίδες: 1200 γρ. τσουρέκι
Χρόνος προετοιμασίες: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40-45 λεπτά

Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη
- 550 γρ. σκληρό αλεύρι
- 250 ml ζεστό γάλα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκ. δωματίου
- 1 αβγό
- 10 γρ. ξηρή μαγιά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- Τρίμμα σοκολάτας
- Γλάσο (8 κ.σ. άχνη-1-2 κ.σ. γάλα) ή λιωμένη σοκολάτα
- Αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το γάλα μαζί με το βούτυρο και το αυγό.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι μέσα στο μπολ και προσθέστε το γάλα, την βανίλια, την μαγιά και την ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
- Η ζύμη δεν θα πρέπει να κολλάει, την ζυμώνετε για 1-2 λεπτά στο χέρι με απαλές κινήσεις, την πλάθετε σε μπάλα και την αφήνετε να φουσκώσει για 2 ώρες.
- Κόβετε σε 12 κομμάτια την ζύμη, ανοίγετε κάθε μπαλάκι σε φύλλο 18 χ 13 εκ. Βάζετε 1 κ.σ. τριμμένη σοκολάτα και τυλίγετε σε κορδονάκι. Πλάθετε μέχρι να γίνει 20 εκ. και το τυλίγετε σε κόμπο.
- Λαδώνετε μια μακρόστενη φόρμα και τοποθετήστε το ένα δίπλα στο άλλο σε δυο γραμμές. Αφήστε να φουσκώσουν για άλλα 45 λεπτά.
- Αλείψτε με γάλα+ηλιέλαιο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 40-45 λεπτά.
- Όσο είναι ακόμα ζεστό αλείψτε με βούτυρο και αφού κρυώσει διακοσμήστε με γλάσο και αμύγδαλο φιλέ.
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!
