Irini's
Homestyle Cooking
Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά
Μπιφτέκια Γεμιστά με Τυρί
Λαχταριστά, γεμάτα γεύση και με λιωμένο τυρί στο κέντρο, αυτά τα μπιφτέκια είναι η πιο αγαπημένη επιλογή της οικογένειας!

Αν ψάχνεις για ένα πιάτο που κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις στο οικογενειακό τραπέζι, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα: Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί! Η προετοιμασία τους είναι απλή, γρήγορη και απόλυτα επιτυχημένη. Ένα φαγητό που ικανοποιεί μικρούς και μεγάλους, ιδανικό για κάθε ημέρα της εβδομάδας.
Το μυστικό για ζουμερά και νόστιμα μπιφτέκια βρίσκεται στα λαχανικά που ενσωματώνονται στον κιμά. Αντί για ψωμί, που αφρατεύει το μείγμα αλλά δεν προσθέτει ιδιαίτερη γεύση, δοκιμάστε τριμμένο κολοκύθι, καρότο ή πιπεριά προσφέρουν υγρασία και νοστιμιά. Ο κιμάς καλό είναι να είναι ανάμεικτος, μοσχάρι και χοιρινό, για τέλεια υφή και γεύση. Αφού ετοιμάσετε το μείγμα και το αφήσετε να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο, πλάθετε τα μπιφτέκια βάζοντας στο κέντρο ένα κομμάτι λιωμένο τυρί gouda, emmental, ή όποιο άλλο αγαπάτε. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω σε λαδόκολλα, μέχρι να πάρουν χρώμα και να λιώσει το τυρί στο εσωτερικό τους.
Σερβίρονται ιδανικά με πατάτες φούρνου ή τηγανητές, σαλάτα εποχής, ή ακόμα και ένα αρωματικό ριζότο.
Έξτρα tip: Αν θέλετε πιο «παιδικό» αποτέλεσμα, μπορείτε να τα κάνετε σε μικρότερα μεγέθη και να τα βάλετε σε burger buns – λατρεμένα μίνι cheeseburgers σπιτικής νοστιμιάς!
Απολαύστε τα, και αφήστε τα αρώματα της κουζίνας να φέρουν την οικογένεια γύρω από το τραπέζι
Μπιφτέκια με τυρί
Μερίδες: 10 μεγάλα μπιφτέκια
Χρόνος προετοιμασίες: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά

Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κιμά (50% μοσχ. 50% χοιρ.)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 1 κολοκύθι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 μικρή πατάτα
- Μαϊντανό
- 1 κ.γ. mix ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι
- 1 αβγό
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιππέρι
- 10 κομμάτια τυρί emmental ή gounda
Εκτέλεση
- Πλένουμε και τρίβουμε στο τρίφτη τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το κιμά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Παίρνουμε μια καλή ποσότητα για ένα μπιφτέκι στα χέρια μας και το ανοίγουμε λίγο να σχηματιστεί ένα μικρό λακουβάκι. Προσθέτουμε ένα κομμάτι τυρί και ξεκινάμε να το κλείνουμε, παράλληλα το πλάθουμε σε στρόγγυλο μπιφτέκι.
- Τα τοποθετούμε σε ένα λαδομένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία θέση σε αντιστάσεις στους 190 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά.
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!
