Irini's
Homestyle Cooking
Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά
Παραδοσιακές δίπλες με αυγά
Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή με σπιτικό φύλλο που γεμίζει το σπίτι άρωμα, γεύση και νοσταλγία! Τραγανές, μελωμένες και ακαταμάχητες!

Οι παραδοσιακές δίπλες με αυγά ανήκουν στα πιο αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων. Σε αυτή τη συνταγή σας δείχνω πώς να τις πετύχετε τραγανές, με αμέτρητες φυσαλίδες στο φύλλο και γεμάτες γεύση. Ετοιμάζετε εύκολα το φύλλο, χωρίς πολύ ζύμωμα, και μετά την ξεκούραση αποκτά την απαραίτητη ελαστικότητα. Το σιρόπι δένει υπέροχα με τις δίπλες και απορροφάται όσο χρειάζεται. Το σχήμα που σας δείχνω τις κάνει ξεχωριστές στο σερβίρισμα, ενώ το πασπάλισμα με κανέλα και φυστίκι Αιγίνης ολοκληρώνει το αποτέλεσμα. Μια γλυκιά, χειροποίητη απόλαυση που ταιριάζει τέλεια στο γιορτινό τραπέζι!
Η συνταγή μου είναι δοκιμασμένη, εύκολη και απόλυτα επιτυχημένη. Το φύλλο, με αυγά για έξτρα ελαστικότητα και γεύση, ανοίγει λεπτό είτε στο χέρι είτε με τη μηχανή. Τηγανίζετε με το σχήμα που σας δείχνω, διογκώνεται όμορφα στο καυτό λάδι και χαρίζει τέλειο αποτέλεσμα σε αρχάριους αλλά και πιο προχωρημένους.
ΔΙΠΛΕΣ ΜΕ ΑΒΓΑ

Μερίδες: 40 περίπου δίπλες
Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος μαγειρέματος: περίπου 7-8 λεπτά από κάθε μεριά, ανάλογα τη δύναμη της εστίας σας.
Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη
- 350 γρ. αλεύρι σκληρό
- 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 105 γρ. (2) αυγα
- 20 ml ρακί
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 75 ml νερό
- 350 ml νερό
- 500 γρ. ζάχαρη
- 1 στικ κανέλας
- 1/2 πορτοκάλι,
- 1/2 λεμόνι
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 250 γρ. μέλι
Εκτέλεση
- Ξεκινήστε με το σιρόπι, για να έχει χρόνο να κρυώσει πριν βουτήξετε τις δίπλες.
- Φτιάξτε το ζυμάρι σε μια σφιχτή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Μην ζυμώσετε πολύ, δεν χρειάζεται. Τυλίξτε το ζυμάρι σε μια μεβράνη και αφήστε το να ξεκουραστεί τουλάχιστον 1 ώρα.
- Ανοίξτε λεπτό φύλλο, κόψτε σε λωρίδες 18 χ 15 εκ. η κάθε μια. Ξεκινάτε και κόβετε σε κάθετες λεπτές λωρίδες από την μεγάλη μεριά του κομματιού αφήνοντας ένα κενό πάνω και κάτω 0,5 εκ. Διπλώνετε στις πάνω άκρες στα τρία όπως σας δείχνω στο βίντεο. Χωρίζετε στη μέση το σχέδιο και πλέκετε σε πλεξούδα.
- Τηγανίζετε σε λάδι σε μέτρια θερμοκρασία γυρίζοντας κατά διαστήματα την κάθε μεριά. Στην αρχή θα φουσκώσουν οπότε βοηθήστε με ένα πιρούνι ταρακουνώντας το κάθε κομμάτι μέσα στο λάδι να φουσκώσει. Αφήστε τις να ψηθούν και να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα.
- Βουτήξτε αμέσως στο κρύο σιρόπι και πασπαλίστε με κανέλα και καρύδι ή φιστίκι Αιγίνης.
- Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, δουλέψτε παρεούλα ο ένας να ετοιμάζει τις δίπλες και ο άλλος να τις τηγανίζει. Έτσι, η διαδικασία γίνεται ευκολότερη και πιο διασκεδαστική!
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!
