Irini's
Homestyle Cooking
Το καλό φαγητό δεν χρειάζεται πολλά, μόνο μεράκι, αγάπη και καλά υλικά
Αρνί Κρασάτο
Γευστικό, αρωματικό και λουκούμι, μαθαίνουμε πώς να μαγειρεύουμε το αρνάκι κρασάτο με κόκκινο κρασί και σπιτικό ζωμό, όπως το φτιάχνουν οι μερακλήδες.

Σήμερα σας δείχνω ένα μοναδικό τρόπο για να αναδείξετε το αρνάκι στο Πασχαλινό τραπέζι ή όποτε θελετε να φτιάξετε ένα φαγητό που θα μείνει αξέχαστο.
Η συνταγή αυτή για αρνί κρασάτο ακολουθεί μια διπλή τεχνική μαγειρέματος:
- πρώτα σοτάρουμε καλά τα υλικά στην κατσαρόλα
- μετά συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο για να πάρει το φαγητό όλη του τη νοστιμιά και να μαλακώσει υπέροχα.
Διάλεξα λαιμό αρνιού, γιατί είναι ένα κομμάτι γεμάτο γεύση, με κόκαλο και πλούσιο κολλαγόνο, που απογειώνει τη σάλτσα και δίνει το απόλυτο “λουκουμένιο” αποτέλεσμα.
Το κρασί είναι το μυστικό της επιτυχίας κόκκινο ή ροζέ, ιδανικά ξηρό και σπιτικό αν έχετε, για πιο μεστή γεύση. Μην ξεχάσετε να προσθέστε σπιτικό ζωμό (όπως σου έχω δείξει στις παλιότερες συνταγές μου) και να αφήσετε το φαγητό να σιγοψηθεί μέχρι να λιώνει.
Στο τέλος, το σερβίρετε με πουρέ πατάτας ή ένα μυρωδάτο ριζότο, και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει! Απλό, αλλά με βάθος γεύσης, αυτή είναι η συνταγή που θα μπει στην καρδιά σας για πάντα.
- Βρείτε την συνταγή για ζωμό κοτόπουλο εδώ https://youtu.be/DOctHQRABEA
- Βρείτε την συνταγή για πουρέ πατάτας εδώ https://youtu.be/PT7c9OT32gc
- Βρείτε την συνταγή για πιλάφι εδώ https://youtu.be/VNwMISyQsmY
ΑΡΝΙ ΚΡΑΣΑΤΟ
Μερίδες: 4 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίες: 15 λεπτά
1ος Χρόνος μαγειρέματος: 20 λεπτά συνολικά
2ος Χρόνος μαγειρέματος: 1.5-2 ώρες

Υλικά συνταγής
- 1,5 κιλό αρνί (λαιμός)
- 2 κρεμμύδια, 2-3 καρότα
- 1 κλαράκι σέλερι,
- 1 πράσο
- 7-8 μανιτάρια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 300 ml ζωμό κοτόπουλο
- 200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- φρέσκο δεντρολίβανο
- θυμάρι
- Αλάτι-Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά όλα τα λαχανικά εκτός τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Το ίδιο κάνουμε και με το κρέας.
- Αλατίζουμε το κρέας και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο. αφού πάρουν χρώμα βγάζουμε το κρέας, χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε τα λαχανικά να σοταριστούν και αυτά λίγο.
- Σβήνουμε τα λαχανικά με λίγο κρασί, ξαναβάζουμε το κρέας και προσθέτουμε τον ζωμό.
- Αφήνουμε να μαγειρευτεί τ φαγητό για 4-5 λεπτά. προσθέτουμε 200 ml νερό και αφήνουμε να έρθει πάλι σε βρασμό το φαγητό.
- Προθερμένουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε το φαγητό να ψηθεί για 1,5-2 ώρες.
- Κάθε 35 λεπτά γυρίζουμε το κρέας.
- Στο τέλος θα μείνει το φαγητό με λίγο ζουμάκι και το κρέας θα είναι λιώμα, λουκουμάκι!
- Σερβίρετε με πουρέ ή ρύζι ή βουτηράτες πατάτες baby φούρνου.
Την συνταγή μπορείτε να την δείτε στο παρακάτω βίντεο
Ελπίζω να σας άρεσε η συνταγή μου, να περνάτε καλά να προσέχετε τον εαυτό σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα. Έως τότε πολλά φιλιά σε όλους σας!
